Dragi prieteni,

ASCOR Iași vă invită la conferința cu tema „Patriarhul Iustinian - mărturisire și suferință în perioada regimului comunist”, susținută de PS Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Râmnicului.

Conferința va avea loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, marți, 4 aprilie 2017, începând cu ora 18:00.

Vă așteptăm cu drag!

Dragi prieteni,

Vă așteptăm joi - 23 martie 2017, să o cunoaștem pe Doamna Țării Românești, Maria Brâncoveanu, la o proiecție de film și o conferință ce va fi susținută de doamna Iuliana Mateescu, președintele Asociației Renașterea Obiceiurilor și Tradiților Românești, distinsă cu Ordinul Crucea „Maria Brâncoveanu” de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Proiecția de film și conferința vor avea loc în Sala „Iustin Moisescu” din incinta Ansamblului Mitropolitan, începând cu ora 18:00.

Vă așteptăm cu drag!

Mama poate fi definită și înțeleasă prin multe cuvinte: lumină, căldură, protecție, blândețe, iubire, viață. Pentru unele persoane, mama înseamnă totul, pentru alte persoane nu există un cuvânt care să o poată defini.

Vă invităm luni, 06 martie 2017, începând cu ora 18:00 să descoperim care este cu adevărat însemnătatea mamei, în Sala Sinaxar a Muzeului Mitropolitan la conferința „Mama - ființă unică? Ce ne spune Biblia?”, susținută de părintele profesor Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj.

Dragi prieteni, vă așteptăm joi, 02 martie 2017, începând cu ora 19:00, în sala T17 a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, la conferința „Timpul, dar al lui Dumnezeu și început al vieții veșnice” susținută de părintele Cristian Muraru - directorul Centrului de Conservare și Restaurare a Patrimoniului de Artă Creştină „Resurrectio” din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, Mitropolia Moldovei și Bucovinei.
_auto_generated_thumb_

A.S.C.O.R. Iaşi vă invită la o nouă conferinţă, ,,Valenţele modelului creştin în educaţia tinerilor de astăzi", invitat: lect. univ. dr. Bogdan Constantin Neculau. 

Este important să avem un model? Cum se raportează tinerii de astăzi la modele? Mai caută tinerii modele creştine? - sunt doar câteva întrebări care îşi vor găsi răspunsul în cadrul întâlnirii de joi. 

Când: joi, 14 aprilie 2016, ora 19:00

Unde: sala T17 a Facultăţii de Teologie

Invitatul nostru, lect. univ. dr. Bogdan Constantin Neculau, nu face parte doar din Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi, ci este şi inspector şcolar din anul 2010.

Cu o vastă experienţă la catedră, invitatul vine în întâmpinarea tinerilor cu un amplu şi util bagaj informaţional.

Vă aşteptăm cu drag!

_auto_generated_thumb_

ASCOR Iași organizează săptămâna aceasta cea de-a doua conferință din perioada Postului Sfintelor Paști.
Această conferință abordează o temă ce arată că Ortodoxia, privită din exterior și superficial, poate părea greu de înțeles, dar atunci când este trăită, ea descoperă înțelesurile adânci ale logicii lui Dumnezeu. 
Astfel, titlul conferinței este: „De trei ori în Areopag. Despre nebunia (supra)rațională a credinței și (i)raționalitatea (nebună) a lumii de azi”.Invitatul nostru este Pr. Diac. Adrian Sorin Mihalache, doctor în Filosofie, doctorand în Științe Medicale și coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie şi Ştiinţă.

Conferința va avea loc:
- în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Al. I. Cuza” din Iași;
- joi, 07 aprilie 2016;
- ora 18:00

Intrarea este liberă!

*Conferința va fi difuzată în direct pe www.ortodoxradio.ro

Vă așteptăm cu drag!

_auto_generated_thumb_Vă invităm la dialoguri studențești cu tema ”Tinerii și bolile cu transmitere spirituală”. Invitat: Pr.: Sebastian Teacu. Marți 29.03.2016, ora 18 la Paraclisul studențesc ”Metocul Maicilor”.
_auto_generated_thumb_

Vă invităm la prima conferință din acest Post al Sfintelor Paști organizată de ASCOR Iași. Tema conferinței este una cât se poate de importantă întrucât privește mediul în care fiecare dintre noi am crescut și, de asemenea, educația pe care am primit-o și care ne-a format într-un fel sau altul. Mai mult decît atât, vom vedea și ce imagine s-a proiectat astăzi asupra acestor două subiecte fundamentale: familia și educația.
Astfel, tema conferinței se intitulează: „Familia și educația - între ideologie și știință”

_auto_generated_thumb_ Săptămâna aceasta ne întâlnim pentru a discuta despre „Izgonirea lui Adam din Rai” împreună cu pr. Constantin Sturzu.

Întâlnirea va fi joi - 10 martie 2016, în sala T17 a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, după următorul program:

ora 18:00 - discuții în grupuri de 8-10 persoane
ora 18:40 - dezbatere
ora 19:00 - cuvântul invitatului

Vă așteptăm cu drag! :)

_auto_generated_thumb_ Săptămâna aceasta la ASCOR Iași vom avea o conferință - dezbatere cu domnul poet Marius Iordăchioaia din Piatra Neamț.

Tema va fi legată de „Judecata particulară și Judecata universală”.

Întâlnirea va fi joi - 03 martie 2016, în sala T17 a Facultății de Teologie Ortodotoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Programul va fi următorul:
- ora 18:00 discuții în grupuri de 8-10 persoane
- ora 18:40 dezbatere
- ora 19:00 cuvântul invitatului

_auto_generated_thumb_ Săptămâna aceasta ne vom întâlni cu Protos. Nicodim Petre și împreună vom discuta și vom dezbate pe marginea temei intitulată: „Întoarcerea fiului risipitor”.

Acest tip de activitate își propune nu doar să ofere anumite informații unui auditoriu pasiv, ci să ofere un cadru în care noi - studenții - să avem posibilitatea de a discuta cu invitatul, dar și între noi, pentru ca împreună să ajungem la niște concluzii care să ne ajute în viața de zi cu zi.

Menționăm că nu este nevoie de o pregătire în prealabil pentru a participa la acest tip de activitate.

Această „conferință - dezbatere” va avea loc în sala T17 a Facultății de Teologie, joi - 25 februarie a.c., după următorul program:

- ora 18:00 discuții în grupuri de aproximativ 10 persoane;
- ora 18:20 cuvântul invitatului;
- ora 19:00 dezbatere.

Vă așteptăm cu drag! :)

Tinerii din ASCOR aflați la Putna în tabăra de iarnă au discutat în seara de 1 ianuarie cu părinții Hrisostom și Ieremia în paraclisul mănăstirii.

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) - filiala Iaşi a organizat joi, în cea de-a zecea zi a lunii decembrie, conferința cu tema „Dumnezeu s-a făcut Om, ca pe om să-l facă dumnezeu”, care l-a avut ca invitat special pe Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

_auto_generated_thumb_ ASCOR Iași organizează cea de-a treia și ultima conferință din acest Post al Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
Tema conferinței se intitulează: „Dumnezeu S-a făcut Om, ca pe om să-l facă dumnezeu”. Invitatul special va fi: Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Evenimentul va avea loc: joi, 10 decembrie 2015 ora 18:00 la Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Al. I. Cuza” din Iași. Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag!

_auto_generated_thumb_

În cadrul conferinţelor mari organizate în Postul Nașterii Domnului de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi (ASCOR) - filiala Iaşi, a avut loc miercuri, 2 decembrie 2015, o întâlnire cu cu poetul Marius Iordăchioaia și cu părintele Constatin Sturzu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor și Director General al Centrului Cultural Misionar Doxologia.  Invitații  le-au vorbit tinerilor prezenţi despre tema „Iesle electronică în satul global. Ne întâlnim cu Domnul în spațiul virtual?”. Evenimentul s-a desfășurat  în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

”Timpul și vârsta tinereții” - Aula Magna, Marți ora 18

_auto_generated_thumb_

_auto_generated_thumb_  Conferință despre „Tinerețea și forța entuziasmului” cu pr. asist. dr. Liviu Petcu

 

_auto_generated_thumb_ Vă așteptăm la Paraclisul studențesc „Metocul Maicilor” în data de 17 noiembrie, la ora 18:00 pentru a vorbi despre descoperirea și valorificarea darurilor pe care Dumnezeu le-a pus în fiecare dintre noi. 
Invitatul serii va fi părintele Daniel Isai.

 

Marți, 10 noiembrie, de la ora 18:00, părintele Constantin Sturzu va veni în mijlocul nostru pentru a pentru a ne lămuri în privința nevoii noastre de a iubi și de a fi iubiți!

_auto_generated_thumb_

Vă invităm astăzi - 27.10.2015 ora 18:00 în sala T17 a Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloaie” Iași la conferința cu domnul Klaus Kenneth, autorul cărții "Două milioane de kilometri în căutarea adevărului".

_auto_generated_thumb_

Conferință - Sfânta Scriptură - Izvor de tinerețe - Pr. prof. dr. Paul Cezar Hârloanu

_auto_generated_thumb_

Miercuri - 07 oct. 2015 va avea loc prezentarea generală a activităților și proiectelor ce se vor desfășura pe parcursul anului universitar 2015-2016. Întâlnirea va avea loc în sala T17 a Facultății de Teologie Ortodoxă, începând cu ora 19:00. Joi, 08 oct 2015, va avea loc prima conferință cu tema „Taina noilor începuturi”, susținută de Protos. Nicodim Petre, în sala T17 a Facultății de Teologie, începând cu ora 18:00.

_auto_generated_thumb_

La aceste activități veți avea posibilitatea să aflați mai multe detalii despre ce-și propune ASCOR Iași pentru acest an universitar și, de asemenea, să vă înscrieți în asociație dacă doriți.

Vă așteptăm cu drag, pentru ca împreună să realizăm activități și proiecte cât mai frumoase!

Buletin informativ ASCOR Iași

Pentru a primi scurte informații cu privire la evenimentele care se organizează la ASCOR Iași, vă puteți abona la buletinul informativ al asociației.
* camp obligatoriu
Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan cu ocazia împlinirii a 25 de ani de existență și activitate a studenților din ASCOR Iași

Câteva cuvinte și imagini despre ASCOR, la IașiTVLife