Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Iași, organizează sâmbătă, 13 mai 2017, cea de-a treia ediție a evenimentului Studentul ieșean. Organizat de și pentru tineri, evenimentul are ca temă „Tânărul între reușită și eșec în carieră și în familie” și se desfășoară pe durata întregii zile în cadrul centrului de evenimente AGORA. Evenimentul propune tinerilor participanți un program inedit: conferință, ateliere practice, momente artistice și Gala Voluntarilor ASCOR Iași.

Invitatul special al evenimentului este actorul Dorel Vișan. Profesionist al teatrului și filmului, biografia sa reține peste 60 de roluri în producții românești, precum: „Moromeții” (1988), „Un bulgăre de humă” (1989), „Cel mai iubit dintre pământeni” (1993). Fost director al Teatrului „Lucian Blaga” din Cluj Dorel Vișan este şi profesor la Universitatea „Babeş-Bolyai” din acelaşi oraş. În prima parte a evenimentului este programată Sfânta Liturghie urmată de o scurtă conferință, unde participanții vor avea ocazia să adreseze primele întrebări pe tema propusă.

Tema va fi aprofundată și dezbătută prin intermediul celor 10 ateliere cu o tematică reprezentativă pentru cele două coordonate esențiale din viața fiecărui tânăr: cariera și familia. Timp personal și timp pentru familie; lucru în echipă; lider în carieră și părinte în familie; comunicarea-esența unei relații sunt câteva din atelierele propuse participanților.

Desfășurate de-a lungul a două sesiuni de lucru, atelierele înteractive la care vor participa câte maxim 20 de tineri vor permite acestora să găsească împreună răspunsuri la întrebările lor. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de concluzii în care se vor sintetiza aspectele pe care participanții le-au învățat și cu momente artistice susținute de tinerii participanți.

Accesul la eveniment se va face prin achiziționarea unui bilet în valoare de 25 lei. Materialele de lucru, micul dejun, prânzul și pauza de cafea sunt incluse.

Pentru înscrieri, vă rugăm să completați formularul următor: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScUjJ6nQl9JF8BEQiSJfBgrN78pP0UYq_zkty1RUCySeB9AMA/viewform Pentru informații suplimentare, coordonator eveniment: Andreea Gabur, tel.0742910505

Mai sunt câteva zile, mai sunt puține locuri libere. Festivalul Bucuriei se apropie.

Pe 22 aprilie, Ansamblul Șapte Coline al ASCOR Iași va intra sub lumina reflectoarelor la Ateneul din Iași în cadrul Festivalului alături de alte filiale ATOR și de grupurile parohiale. Vă așteptăm!

Numărul de contact pentru rezervarea locurilor: 0756.277.365

Dragi prieteni,

Întâlnirea cu poezia este de fiecare dată un prilej de sărbătoare, de aceea și noi dorim să sărbătorim poezia într-o frumoasă seară în versuri.

Vă așteptăm să fiți alături de noi la Seara de poezie ”Lumina din cuvinte”, o seară în care cântul și poezia vor fi gazdele dumneavoastră.

Vă invităm cu emoție și bucurie, Joi, 6 Aprilie, ora 19:00, în Sala Sinaxar al Muzeului Mitropolitan să aducem un omagiu poeziei! Cei care doresc să recite alături de noi sunt așteptați să se înscrie în cadrul programului nostru!

Vă așteptăm cu drag!

Persoană de contact: Marius Elisei - 0741353539

Vă invităm şi vă rugăm să susțineți activitățile Asociației Studenților Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) - Filiala Iaşi prin redirecționarea celor 2% din impozitul de 16% pe care îl plătiți la bugetul de stat.

ASCOR Iași vă invită joi – 23 februarie 2017 la petrecerea tradițională, intitulată „O seară românească”.

Prin acest eveniment dorim să promovăm cântecele, dansurile și portul românesc. De asemenea, ne dorim să oferim un cadru în care studenți de la diferite facultăți ieșene să se întâlnească și să discute într-o atmosferă plăcută.

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, în parteneriat cu Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul de Tineret, deschide sesiunea de înscrieri pentru voluntarii Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO) 2017 și lansează cursurile de formare dedicate celor selectați.

ASCOR Iași încheie proiectul Empower Youth! Learn. Teach. Act!

În perioada iulie – noiembrie a.c., Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Iași, a desfășurat 2 proiecte de tineret sub titlul Empower Youth! Learn. Teach. Act!, cu finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST), Iași, prin Concursul Național/Local de proiecte de tineret.

Trainingul pentru voluntarii ASCOR se adresează studenților ce au intrat anul acesta în asociație.
Programul acestui training este:
9:30 - 10:00 - Primirea participanților
10:15 - 11:15 - Cuvânt de început:
*Emanuel Buta, președinte ASCOR Iași,
*Gabriela Pipirig, coordonator Departamentul de Tineret, MMB - coordonator Relații Externe ASCOR Iași 2002,
*Arhim. Nicodim Petre, coordonator Sectorul de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală, MMB - vicepreședinte ASCOR Iași 1994.
11:15-11:45 - pauză de socializare
11:45 - 12:45 - Sesiune de cunoaștere
13:00 - 14:00 - pauză de prânz
14:00 - 15:00 - Să descoperim departamentele ASCOR Iași!
15:00 - 15:15 - pauză de socializare
15:15 - 16:00 - Locul meu în ASCOR este... (alegerea unui departament)
16:00 - 16:30 - Încheiere și concluzii
Pentru înscrierea la acest training sunt necesari 3 pași:
- Dorința de a cunoaște ASCOR Iași
- Manisfestarea interesului de a petrece 6 ore împreună, prin completarea formularului din linkul de mai jos:
https://goo.gl/NC8IVW
- Achitarea unei taxe de participare de 7 lei, care acoperă o parte din cele 2 pauze de cafea, prânz și materialele necesare.
Locul tău la training va fi asigurat doar după parcurgerea celor 3 pași, obligatorii.
Pentru detalii și achitarea taxei, te rugăm să o contactezi pe Mihaela Sandu, până miercuri (26 oct), ora 13:00, la nr de telefon: 0752.804.367
Te așteptăm cu drag! :)

Tinerii mărturisitori ai credinţei prin cuvânt şi faptă, iubitori de rugăciune şi de acţiune sunt misionarii Bisericii în societatea de astăzi, a subliniat Patriarhul României în cuvântul adresat la încheierea ITO2016. Festivitatea solemnă a avut loc duminică, 4 septembrie 2016, după Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Mântuirii Neamului.

_auto_generated_thumb_

Întâlnirea tinerilor ortodocşi din toată lumea, ediţia din anul 2016, a ajuns la final. Festivitatea de încheiere a avut loc duminică, 4 septembrie, după oficierea Sfintei Liturghii pe o scenă special amenajată în faţa Catedralei Naţionale. După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a adresat tinerilor cuvântul de încheiere al evenimentului, cuvânt intitulat Bucuria comuniunii şi dinamica misiunii creştine.

 Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), Filiala Iași lansează proiectul Empower Youth! Learn, Teach, Act! ce se va desfășura în perioada 28 iulie - 10 noiembrie 2016. 

Finanțat prin intermediul Concursului de Proiecte Locale al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Iași, proiectul se va desfășura în parteneriat cu Asociația Tineretului Ortodox Român, parohiile/școlile din satele: Belcești, Todirești, Liteni, Aroneanu și Soci și compania Learning Ecosystems.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_

_auto_generated_thumb_ Au început încrierile pentru Studentul Ieșean, Ediția a II-a! Te așteptăm cu drag! emoticon smile

_auto_generated_thumb_ În timpul Postului Mare vă invităm să citiți Psaltirea la Biserica Sfântul Sava. Pentru înscrieri accesați următorul link: Click aici pentru link

De asemenea, îl puteți contacta pe Răzvan la numărul de telefon 0746.642.811 pentru înscrieri și nelămuriri. Îndrăzniți! Hai să umplem tabelul pe săptămâna ce bate la ușă!

_auto_generated_thumb_ Invitați: Bogdan Constantin Neculau și Protos. Nicodim Petre. Sala T28 a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, după următorul program: 18:00 - 20:00. Preț: 8 lei.

Doamne ajută!

Dragi prieteni, A.S.C.O.R Iaşi vă aşteaptă cu bucurie duminică, 20 martie 2016, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de la Mănăstirea Bucium, unde vom găsi liniște sufletească și bucurie mântuitoare. 

Ne vom întâlni în stația autobuzului 46, din Târgu Cucu, la ora 07:45, pentru a merge împreună spre Casa Domnului.

Pentru o mai bună organizare și pentru a avea o evidenţă a numărului de persoane, vă rog să confirmaţi prezenţa printr-un comentariu la această postare cu textul „ Voi veni! ” sau printr-un sms la numărul de telefon : 0755 560 776 – persoană contact : Theodor-Lucian Moise.

Vă aşteptăm cu drag !

_auto_generated_thumb_ Revenim cu invitatia ca si maine 19 Martie să luați parte alaturi de noi la activitățile sportive desfășurate la Sala de Sport a Liceului Mihail Sturdza. Cei care doriți să participați, vă rog să confirmați printr-un mesaj la acesta postare cu numele vostru ori printr-un sms la nr de telefon de mai jos. Pretul este de 5 lei de persoană .

Ne întâlnim în stația din Târgu Cucu la ora 11:00, de acolo luăm un autobuz spre sala de sport. 

Moise Theodor-Lucian, A.S.C.O.R. Iași. – 0755 560 776 

Vă așteptăm cu drag !

_auto_generated_thumb_ ASCOR Iași, în colaborare cu „Departamentul de Servicii pentru Studenți și Absolvenți” al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, vor lansa un nou program de consiliere pentru studenții universității, intitulat „Mai aproape de tine”.
Prima întâlnire va fi luni – 7 martie 2016, începând cu ora 16:00, la sala 501 din căminul C5 și va avea ca temă: „Cum să-ți planifici și să-ți folosești corect timpul?”. Invitatul va fi pr. dr. Daniel Isai.

_auto_generated_thumb_ Studentul Ieșean este un eveniment organizat de ASCOR Iași, cu și pentru studenți.
Datorită feedback-ului pozitiv primit la prima ediție (2015), am decis să repetăm experiența și să ne adunăm la această ediție 400 de studenți.
Anul acesta tu decizi tema Studentului Ieșean! Completează formularul de mai jos și spune-ne despre ce vrei să discutăm anul acesta.
Vom reveni în curând cu detalii despre program, invitați și preț.

_auto_generated_thumb_ Dragi prieteni, 

Vă invităm la tradiționala petrecere „O seară românească” pentru a ne bucura împreună de frumusețea tradițiilor noastre românești.

Anul acesta, pe langă momentele de dans, vor exista momente speciale în care se va vedea creativitatea studenților, momente surpriză și, desigur, nu va lipsi partea de karaoke pentru cei talentați. 

Evenimentul va avea loc la Centrul de conferințe „Providența” (zona CUG), pe data de 1 martie 2016, începând cu ora 18:00.

Prețul biletului este de 5 lei și se poate achiziționa de la intrare sau înainte de la colega noastră Maria - 0756 882 075.

Vă așteptăm cu drag! :)

Săptămâna aceasta reîncepem activitatea la ateliere. Alături de ateliere obișnuite, vom adăuga semestrul acesta și atelierul de metanii și cruciulițe. Programul este următorul:
Luni - ora 17: Curs de limba rusă
ora 18: Curs de limba greacă
Marți - ora 18: Atelier de sculptură
Miercuri - ora 17: Atelier hand-made
ora 18: Atelier de chitară
ora 19: Atelier de metanii și cruciulițe
Joi - ora 17: Curs de muzică psaltică.

Coordonatorii sunt aceiași ca și în semestrul I. Atelierele vor avea loc în sala T28 a Facultății de Teologie Ortodoxă. Pentru mai multe detalii puteți suna la 0757404776 - Mihail Afloarea, coordonator al departamentului Credință Cultură.

A.S.C.O.R. Iași vă invită mâine, Sâmbătă 20 Februarie, să luați parte împreună cu noi la activitățile sportive desfășurate la Sala de Sport a Liceului Mihail Sturdza, (Baschet, volei,Tenis etc). Cei care doriți să participați, vă rog să confirmați printr-un sms la nr de telefon de mai jos. Pretul este de 5 lei de persoană .Ne întâlnim în stația din Târgu Cucu la ora 11:00, de acolo luăm un autobuz spre sala de sport. Moise Theodor-Lucian, A.S.C.O.R. Iași. – 0755 560 776 Vă așteptăm ! _auto_generated_thumb_

ASCOR și ATOR - Iași vă invită la Sfânta Liturghie în fiecare vineri dimineața, începând cu ora 06:30, la biserica Sfântul Gheorghe (catedrala veche din curtea mitropoliei). Protos. Nicodim Petre va sluji, iar noi vom cânta la strană. De multe ori, la această frumoasă slujbă participă și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan. Vă așteptăm cu drag!

„Cheia vieţii duhovniceşti este rugăciunea. Aceasta însă, nu o poate nimeni preda, nici cărţile, nici duhovnicul, nimeni. Unicul dascăl al rugăciunii este harul dumnezeiesc. Dacă vă spun că mierea este dulce, nu veţi înţelege până nu veţi gusta voi înşivă. La fel şi în rugăciune, dacă vă spun că este aşa şi simţi aşa, nu veţi înţelege nici nu veţi începe a vă ruga, ci numai în prezenţa Duhului Sfânt o veţi face” (Sf. Porfirie Kavsokalivitul).

_auto_generated_thumb_

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) - filiala Iaşi a marcat astăzi aniversarea a 25 de ani de la înfiinţare. Manifestările au debutat la Biserica Sfântul Sava cel Sfințit din Iaşi, unde a fost oficiată Sfânta Liturghie de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. La slujbă au participat membri actuali ASCOR, cât şi membri din generațiille trecute ale asociației.

_auto_generated_thumb_ Acum, în pragul marii sărbători a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, ASCOR Iași organizează un concert caritabil de colinde la Palas Mall pentru a susține două centre de plasament și un cămin de bătrâni din Iași, dar și pentru a susține activitățile de peste an ale departamentului de asistență socială al asociației.

Intrarea la acest concert este liberă pentru că va fi în Atrium (lângă brad). Vor fi două urne, prin intermediul cărora, cine dorește poate sprijini activitățile menționate.

Corurile participante vor fi alcătuite în general din membrii unor asociații studențești partenere din Iași:
- Corul „Arhanghelii”, ATOR 
- Corul ASFI 
- Corul „Ceata de mediciniști”, UMF 
- Corul de Literați și Prietenii
- Corul TCM 
- Corul „Haiducii”, Centrul de plasament „V. Costache”
- Corul „Invierea”, ASCOR

Concertul va avea loc duminică - 13 decembrie 2015, începând cu ora 19:00, la Palas Mall - Atrium.

Vă așteptăm cu drag! :)

A.S.C.O.R. Iași vă invită la ”O seară românească” - joi, 12.11.2015, ora 18:30. Preț bilet: 5 lei. Locație: Centrul de conferințe ”Providența”.

_auto_generated_thumb_

Vă așteptăm la Cursul de muzică psaltică organizat de A.S.C.O.R. Iași începând cu data de 04.11.2015 ora 17:00 în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloaie” Iași.
_auto_generated_thumb_

În perioada 13-14 noiembrie 2015 vă invităm la Seminarul de Weekend: ”Nu am destulă credință ca sa fiu ateu”. Activitățile constau în conferințe, seminarii, vizionare de film, discuții, jocuri de cunoaștere și multe alte surprize. Invitați: Marius Iordăchioaia (scriitor) și Pr. Dr. Paul Cezar Hârăoanu (profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Străniloaie”, Iași).
Evenimentele se vor desfășura în sala T28 a Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Străniloaie”, Iași. Vă aşteptăm să vă înscrieţi!_auto_generated_thumb_

Vă așteptăm la Cursul de chitară organizat de A.S.C.O.R. Iași în sala T28 a Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloaie” Iași. Frecvența întâlnirilor este o data pe săptămână începând cu data 28.10.2015 ora 19:00. _auto_generated_thumb_

Vă așteptăm la Cursul de limba rusă organizat de A.S.C.O.R. Iași în sala T27 a Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloaie” Iași. Frecvența întâlnirilor este o data pe săptămână începând cu data de 28.10.2015 ora 18. _auto_generated_thumb_

Vă așteptăm la Cursul de limba greacă organizat de A.S.C.O.R. Iași în sala T27 a Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloaie” Iași. Frecvența întâlnirilor este o data pe săptămână începând cu data de 29.10.2015 ora 17. _auto_generated_thumb_

Vă așteptăm la Cursul de pictură organizat de A.S.C.O.R. Iași în sala T28 a Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloaie” Iași. Frecvența întâlnirilor este o data la 2 săptămâni începând cu data 20.10.2015, ora 19:00.  _auto_generated_thumb_

Vă așteptăm la Cursul de fotografie organizat de A.S.C.O.R. Iași în sala T28 a Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloaie” Iași. Frecvența întâlnirilor este o data la 2 săptămâni începând cu data 20.10.2015 ora 18:00.  _auto_generated_thumb_

_auto_generated_thumb_ ASCOR Iași oferă studenților posibilitatea de a face voluntariat în penitenciarul de maximă siguranță din Iași, în cadrul proiectului „Metanoia”. Fiecare voluntar care dorește să se înscrie la acest proiect va participa la un interviu, va fi instruit și apoi va merge o dată pe săptămâna în penitenciar, timp de 2 ore, alături de o echipă de voluntari din ASCOR Iași, unde vor susține activități precum: dezbateri, discuții pe teme morale, repetiții la colinde, ș.a. Oricine dorește să se înscrie sau cel puțin să afle mai multe detalii despre acest proiect al asociației noastre, poate veni la interviul ce va avea loc miercuri - 21 oct 2015, la ora 20.00, la sediul Facultății de Teologie din Iași. Persoană de contact: Andreea O. - 0747 757 799

Buletin informativ ASCOR Iași

Pentru a primi scurte informații cu privire la evenimentele care se organizează la ASCOR Iași, vă puteți abona la buletinul informativ al asociației.
* camp obligatoriu
Cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan cu ocazia împlinirii a 25 de ani de existență și activitate a studenților din ASCOR Iași

Câteva cuvinte și imagini despre ASCOR, la IașiTVLife