„Încotro, tinere?” este una dintre întrebările pe care ni le punem din ce în ce mai des în perioada tinereții, atunci când după absolvirea liceului sau a facultății nu știm încotro să ne îndreptăm viața, nu știm ce drumuri sau cărări să apucăm. La această întrebare au încercat să ne răspundă: Pr. Mihail Simiciuc, președinte ATOR Iași și preot misionar în cadrul Departamentului de Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor, Alexandra Nadane, președinte „România pentru Viață” și director executiv al Centrului de consiliere pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” și Emanuel Buta, președinte ASCOR Iași în perioada 2014-2020, în cadrul conferinței „Quo vadis, tinere?” din cadrul evenimentului Studentul Ieșean 2021.

Tinerețea este un dar pe care îl primim fiecare dintre noi, însă nelucrând la acest dar îl putem risipi foarte ușor. Nu este ceva care să dureze o veșnicie, ci contrar așteptărilor noastre ea ține puțin, trece repede. „Generația noastră are nevoie de tutoriale ca să trăiască. Nu mai simțim nimic pentru cei din jur, pentru cei din sufletul nostru, nu mai face gesturi pe care le-am face direct din inima noastră, ci avem nevoie de tutoriale pentru a cere prietenia unei fete. Generația de acum nu mai are visuri mărețe, generația de acum are visuri despre cum să își facă o porție de cartofi prăjiți. Tinerii nu mai au căutări și aceasta este cea mai mare problemă”. (Pr. Mihail Simiciuc)

Pentru a ști ce înseamnă viața trebuie să trecem prin niște greutăți, dacă vom primi totul de-a gata nu vom ști să apreciem lucrurile pe care aceasta ni le oferă.

 

(Ciobotariu Mihaela-Andreea)