Iubirea de aproapele și dorința de a-i mângâia pe cei aflați în suferințe au fost motivele ce au dus la nașterea Departamentului de Asistență Socială. Obiectivul pe care ni l-am fixat încă de la început a fost să îndeplinim, pe cât posibil, porunca de a ne iubi unii pe alții.

Format din trei echipe de lucru, departamentul are activități de voluntariat la Penitenciarul de Maximă Siguranță, Centrul de Plasament „Veniamin Costachi” și Căminul de bătrâni „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Penitenciarul de Maximă Siguranță

Activitățile au loc de luni până vineri, întâlnirile cu deținuții desfășurându-se sub forma unor dialoguri ce au la bază o temă aleasă în prealabil.

Centrul de Plasament „Veniamin Costachi”

Dorința de a-i ajuta să se integreze în societate pe copiii și adolescenții aflați aici este imboldul ce a dus la formarea acestei echipe. Voluntarii organizează sesiuni de cunoaștere, socializare și recreere. Fotbalul, jocul de cărți și desenul, plimbările în aer liber, origami sau joculețele interactive sunt numai câteva dintre ideile care au fost puse în practică până acum.

Căminul de bătrâni „Sfinții Împărați Constantin și Elena”

Bătrânețea e grea, mai ales atunci când ești nevoit să o înduri de unul singur., motiv pentru care tinerii ascoreni încearcă să-i aline, după puteri, pe cei care traversează astfel această etapă a vieții. Studenții cântă pentru cei în vârstă, merg împreună cu un preot pentru a ține acatiste, stau de vorbă cu ei, spun povești și deapănă amintiri.

Pe lângă acestea ne ocupăm de diferite cazuri sociale și diverse proiecte pe perioade scurte de timp.

Departamente