Astăzi a fost o zi a copiilor, o zi în care au fost împărțite zâmbete, o zi în care am simțit binecuvântarea Nașterii Domnului cu toții și în care, cu mic și mare, ne-am bucurat ca unul de momentele petrecute împreună. Alături de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Iași, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români filiala Iași a organizat spectacolul "Magia Iernii", în data de 5 decembrie, spectacol ce face parte din campania "Moș Crăciun la copiii din spitale și centrele de plasament". În cântec de colinde ne-am adunat cu toții în jurul bradului și am strigat "Vino Moșule!", împărtășind entuziasmul copiilor. Cu zâmbete largi și lacrimi de fericire în ochi i-am cântat în cor Moșului, apoi am urmărit momentele pregătite de copii, dar și cele ale invitaților.

Voioșia a fost manifestată prin cântec și dans, iar adulții s-au adaptat atmosferei, vorbind cu înțelepciune și căldură. Moșul a împărțit ursuleți de pluș sutelor de copii prezenți, astfel începând sezonul cadourilor.

Am simțit profunzimea bucuriei celor mici printr-o îmbrățișare iar momentul despărțirii a adus regretul timpului prea scurt petrecut împreună. Am înțeles, astfel, ce înseamnă bucuria și iubirea, ce este Crăciunul cu adevărat.

Întru mulți ani, cu bucurie!

(Ipătescu Teodora)