Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși ce s-a desfășurat în anul 2017 la Iași a fost un eveniment important, cu caracter național și internațional, ce a adunat în capitala Moldovei 6000 de tineri. 
 
Evenimentul se încadrează în seria evenimentelor organizate la Baia Mare în 2013 și 2014, Cluj 2015 și București 2016 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 
 
Scopul întâlnirii:

Crearea cadrului în care tinerii să poată găsi modele și trăi experiențe formatoare care să-i apropie de/invite în Biserică prin împărtășirea valorilor creștin ortodoxe și încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din țară și străinătate reprezintă scopul întâlnirii. 
 
Obiectivele întâlnirii:

• Promovarea modelelor creștin ortodoxe

• Formarea tinerilor

• Încurajarea dialogului între tineri 
 
Organizatori:

✓ Departamentul de Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor;

✓ Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români filiala Iași (ASCOR Iași).
 
Participanți:

5000 de tineri sunt așteptați la Iași pe toată durata evenimentului (1 - 4 septembrie) + 1000 de participanți doar pentru ziua de duminică, 3 septembrie. 
 
Cei 6000  de participanți  din ziua de duminică, 3 septembrie 2017 sunt tineri din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franța, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveția,Turcia, Iordania, Siria dar și de pe continentul african. 
 

Departamente