Vineri seara, o parte din voluntarii ASCOR, cu căldură în suflet au urmat și anul acesta, cu ajutorul lui Dumnezeu, drumul pelerinului, cares-a oprit sâmbăta laSfântul Dimitrie, ocrotitorul Bucureștilor.
A fi pelerin înseamnă a te angaja într-o călătorie sfântă și a-ți mărturisi credința. Întocmai au făcut și acești tineri care au venit să se roage Sfântului Dimitrie și Sfintei Filofteia de la Curtea de Argeș: și-au mărturisit credință prin răbdare, cântări duhovnicești și rugăciune. 
Împreună cu celelalte filiale din țară, Ascor Iași a mers sâmbătă seara pentru a sta la rând și a primi binecuvântare. În tot acest timp, tinerii și nu numai, au cântat troparul Sfântului, i-au citit Acatistul, lăudând pe Dumnezeu și pe Sfinții Săi. 
Sunt momente de nedescris, pe care le trăiești și rămân acolo, fiind foarte greu să le exprimi prin cuvinte. Cert este că, acolo unde sunt doi sau trei adunați în numele lui Dumnezeu, acolo se află cu adevărat esența Frumosului. 
Totodată, voluntarii s-au bucurat nespus de mult, pentru că s-au reîntâlnit și cu celelalte filiale, au socializat, au râs și s-au bucurat de această tinerețe care este atât de frumoasă în Hristos. 
Pelerinajul s-a încheiat duminică, când fiecare cu un gând bun și cu bucurie s-a îndreptat la casa lui, dând slavă lui Dumnezeu.

(Simona Gavrilă)