Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români filiala Iași, împreună cu ASCOR Bacău și ASCOR Suceava, au organizat în perioada 23 martie - 4 aprilie 2022, trei ateliere de lucru în mediul online pentru voluntarii care se vor implica în cea de-a doua ediție a Caravanei ASCOR „Tinerețea, timpul marilor alegeri”.

Atelierele de lucru au avut drept scop analizarea anumitor probleme cu care se confruntă societatea zilelor noastre pentru a găsi soluții duhovnicești de rezolvare a acestora.

În deschiderea acestor ateliere, Pr. Iulian Negru, specialist pe partea de adicții, a fost primul nostru invitat. Părintele ne-a ajutat să înțelegem că adicția poate fi tradusă și prin dorul omului față de Dumnezeu. Omul tinde în mod natural spre Dumnezeu, spre infinit, iar adicția e încercarea omului de a căuta infinitul în lucruri finite.

Cel de-al doilea invitat în această serie de ateliere a fost Pr. Lect. Dr. Vatamanu Cătălin, profesor la catedra de studiu al Vechiului Testament la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași. Voluntarii din cele trei filiale ASCOR au luat parte la o discuție care a avut rolul de a-i introduce în lumea Sfintei Scripturi. Părintele a vorbit despre importanța citirii Sfintei Scripturi, care este Scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu față de oameni, pentru că „voi veți fi niște modele printre tinerii Mitropoliei noastre” a fost mesajul de încurajare al părintelui profesor.

În cadrul ultimului atelier de lucru am avut-o ca invitată pe Monahia Sofronia Rădulescu, trainer la Centrul de formare și consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Aceasta ne-a atras atenția cu privire la câteva aspecte care declanșează pe plan emoțional dependența.

Weekendul care urmează, voluntarii și coordonatorii proiectului vor continua activitățile de formare la Mănăstirea Putna.

Mai multe detalii despre acest proiect puteți urmări acest videoclip.

Dacă doriți să sprijiniți acest proiect o puteți face donând:

  1. În contul RO61BRDE240SV95235282400 – (BRD – sucursala Iași) cu mențiunea „Caravana ASCOR”
  2. În campania deschisă pe facebook: https://www.facebook.com/donate/650264686255804/3057861064479804/

(Alexandra – Cristina Cojocea)