Bucuria leagă tinerii studenți din Iași și copii din Rădăuți

ascor_iasi

În luna decembrie 2017, un grup de tineri ascoreni au ajuns la copii de la Așezământul ,,Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți în cadrul campaniei ,,Moș Crăciun prin spital”, dăruind tututor copiilor câte un ursuleț. Atunci, bucuria și frumusetețea sufletească a copiilor aflați aici i-au cucerit pe voluntarii ascoreni, aducând în inimile lor dorința de a reveni în acest loc binecuvântat de Dumezeu.

Acest dor al tinerilor și dorința lor de a reveni la noi și de a petrece timp frumos împreună au fost așternute pe hârtie și au luat forma unui frumos parteneriat de colaborare între aceste două asociații, respectiv ASCOR Iași și Așezământul ,,Sf. Ier. Leontie” din Rădăuți.

În acest week-end a avut loc și prima întâlnire din cadrul parteneriatului. Astfel, patru tineri din ASCOR Iași au ajuns la noi vineri seara; unii dintre ei au mai fostaici și în decembrie și noi îi știam și ei ne-au recunoscut, așa ne-am bucurat să ne revedem.

Ziua de sâmbătă am petrecut-o împreună în diverse modalități: cei mai mari dintre noi am participat la un trainig pe tema vorbirii libere, unde am descoperit împreună cât de importantă este dezvoltarea aptitudinilor oratorice. Iar prin exercițiile practice am aflat împreună că lipsa documentării și frica de a greși sunt câteva din impedimentele pe care le întâmpinăm în vorbirea liberă, dar și că prin exersare, prin cultivarea cunoștiințelor noastre, cât mai ales prin curaj și încrederea putem depăși aceste mici impedimente. Acum știu că toti avem posibilitatea de a ne exprima liber, fără frică, fără rușine: doar să avem încredințarea că permanent Dumnezeu este cel care ne aude, El este primul nostru ,,public" și încrederea în El ne va arăta în ce mod sa vorbim și celorlalți cu folos, astfel încât să putem schimba in bine lumea in care traim.

Între timp, cei mai mici dintre noi s-au bucurat să învețe noi jocuri și dansuri și au realizat împreună mărțișoare în cadrul unui atelier de creativitate. A fost o zi plină de activități în așezământul nostru și ne-am bucurat de prezența celor patru voluntari de la Iași, acum prietenii noștri.

,,Mereu este o bucurie și o binecuvântare să vin aici, la Așezământ. Copii sunt foarte frumoși, voioși, mereu cu zâmbetul pe buze și gata să-ți ofere toată iubirea lor, numai să-i lași să se apropie de tine, să te cunoască și să simtă că și tu îi iubești. Mă bucur că am oportunitatea de a mă vedea mai des cu ei și de a învăța câte ceva unii de la alții. În acest loc mă simt acasă și mă bucur când îi văd fericiți în jurul meu. Cu cei mai mari sunt  prieten, iar cu cei mai mici, sunt fratele mai mare, ceea ce mă bucură enorm, dat fiind că sunt singur la părinți.” – ne-a împărtățit Andrei Mocanu - coordonatorul activităților de la Așezământ din partea ASCOR Iași.

Acum așteptăm cu drag și alte revederi care să ne înfrumusețeze timpul și să ne inspire atât pe unii, cât și pe ceilalți.

 Cătălina Călina Cioltan – Așezământul de copii ,,Sf. Leontie” din Rădăuți”