Campania caritabilă ,,Moș Crăciun prin spital”

ascor_iasi_campanie

ASCOR Iași lansează campania caritabilă ,,Moș Crăciun prin spital”, pentru perioada 21 noiembrie – 15 decembrie 2017.
Prin intermediul acestei campanii, dorim să achiziționăm un număr de 400 de ursuleți de pluș pe care să-i dăruim în perioada 15-20 decembrie 2017 copiilor internați la Spitalul de Urgențe pentru Copii ,,Sf. Maria” din Iași. Astfel, vă invităm să fiți alături de noi și împreună să fim motivul pentru care, copiii aflați în această perioadă internați în spital, vor uita pentru câteva clipe de durerea fizică, iar lacrimile de durere să le înlocuim cu zâmbete de bucurie, să aducem împreună speranță părinților ce-și văd copiii suferind și să amintim tuturor, prin colind, că ,,Hristos se naște...Domnul coboară...” 
La finalul campaniei, în perioada 15-20 decembrie, grupul de colindători, voluntarii ASCOR Iași împreună cu toți doritorii, vor împărți copiilor câte un ursuleț de pluș, fructe și vor vesti Nașterea Domnului prin colind tuturor celor aflați în spital. 

Cei care doresc să contribuie au posibilitatea de a dona bani pentru unul sau mai mulți ursuleți de pluș în contul bancar ASCOR sau de a-i oferi banii responsabilului de activitate care va cumpăra cei 400 de ursuleți, împreună cu cei care au donat sau cu oricine dorește.
Cont IBAN: RO75BRDE240SV08198842400 (MENȚIONAȚI NUMELE ACTIVITĂȚII CÂND DONAȚI)
Responsabil de activitate: Andrei Mocanu – 0756 277 365

,,Nu voi uita niciodată prima zi în care am îmbrăcat costumul lui Moș Crăciun și am pornit, împreună cu colegii din ASCOR spre spitalul de copii. Îmi amintesc cu drag cum intram în fiecare secție a spitalului și colegii cântau ,,Moș Crăciun cu plete dalbe”, copiii care se puteau ridica, ieșeau la ușă să-l vadă pe bătrânul Moș, părinții îi luau pe cei mici în brațe și-i aduceau la holul, unde lângă brăduțul frumos împodobit de personalul medical, tinerii ascoreni vesteau Nașterea Domnului prin colind. Eu, mergem în fiecare salon, scoteam din sacul roșu micile noastre daruri, copiii se bucurau, doreau să-l îmbrățișeze pe Moșul, părinții priveau cu ochii înlăcrimați cum cei mici au uitat de suferință, cum le-au reapărut zâmbetul pe chip, și uite așa, durerea tuturor a fost înlocuită de fericire, pentru câteva clipe. Îmi amintesc cu drag cum o fetiță de 5-6 anișori, a venit la mine în brațe, m-a pupat și mi-a spus că mă va aștepta în Ajunul Crăciunului la ea acasă. Un băiețel, bolnav de leucemie, cu ochii înlăcrimați ne-a mulțumit că le suntem alături și că le aducem bucurie în suflet. Anul trecut, o mamă a venit și ne-a mărturisit că e pentru prima oară când copilul ei de 7 anișori îl vede pe Moș Crăciun, și ne-a mulțumit. Și cum să nu ne dorim să mergem acolo în fiecare an acolo? Cum să nu fim alături de cei aflați în suferință? Ce poate fi mai frumos decât bucuria de a ști că tu ești motivul pentru care, un om aflat în suferință, zâmbește?” (mărturia unui tânăr care a fost timp de 3 ani Moș Crăciun la spitalul de copii).