ASCOR este „acasă” pentru mulți dintre noi. Ajungem aici căutând uneori nici noi nu știm ce și odată parte a acestei mari familii știm că nu ne vom îndepărta vreodată cu adevărat. În data de 24 noiembrie, în cadrul Cercului Duminical, ne-am întâlnit cu foști președinți și coordonatori ai asociației care ne-au arătat că, într-adevăr, a fi parte din această mare familie nu se sfârșește, ci are continuitate în viața de adult ce stă înainte. Orele petrecute împreună au fost prilej de amintire a momentelor dragi, de cunoaștere reciprocă și de găsire a unor răspunsuri importante. Am înțeles, astfel, câte variabile intervin în viețile noastre și că singura constantă rămâne Hristos, iar lucruri pe care le-am auzit, poate, de zeci de ori, au prins atunci contur în fața noastră. 


Cercul Duminical are rolul de a uni voluntarii, de a-i ajuta să se cunoască unii pe ceilalți, astfel, prin activitățile organizate, legăturile formate se definitivează, întărind ideea că a fi parte din ASCOR "vine cu o nouă familie la pachet". Organizat de și pentru voluntari, acesta este un cerc deschis dar restrâns ce ne oferă posibilitatea de exprimare a sinelui și oglindire în persoana celuilalt, fapt demonstrat și de vechii voluntari care, amintindu-și cu drag de momentele petrecute în cadrul ASCOR, ne-au împărtășit din experiența lor și ne-au sfătuit privind  viitoarea noastră activitate. În ASCOR căutările ne sunt înțelese și întrebările își găsesc răspuns în multitudinea de exemple vii ce ne înconjoară, iar noi, la rândul nostru, devenim model sau răspuns. 


Uneori este greu să arătăm ce și cum simțim sau credem, dar fiind împreună și ajutându-ne reciproc uneori prin simpla prezență, creștem și reușim să devenim un model nouă înșine dar și celor din jur, celor care încearcă și au nevoie de mai mult sprijin și încredere.
„Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Amin!”

 

(Ipătescu Teodora)