Dragi prieteni,

În cadrul ASCOR Iași debutează astăzi proiectul ,,Concurs de eseuri” cu tema ,,Viața mea – o călătorie”, un proiect care aduce în atenția dumneavoastră dorința prietenilor din ASCOR de a ne îmbogăți împreună de experiențele, trăirile, bucuriile și nostalgiile voastre. Tema concursului ,,Viața mea – o călătorie” este un subiect care propune momente de creație, meditație și originalitate, dar în același timp și bucuria de a vorbi cu tine însuți și de a ne face și pe noi părtași lumii tale interioare. Vă invităm așadar să scrieți un eseu  în care să vă destăinuiți bucuriile, nostalgiile, durerile și împlinirile precum și crîmpeie din experiențele voastre cotidiene.    

Concursul se adresează persoanelor de orice vârstă și se va desfășura în perioada 08.10.2017 - 20.10.2017. Eseurile pot ajunge la noi astfel: prin poștă sau în cutia poștală, aflată în Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae”, din Iași, lângă sediul ASCOR. 
Adresa la care pot fi expediate eseurile este: Sediul ASCOR Iași, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Str. Cloşca nr. 9, Iaşi, jud. Iaşi, 700066.

Stabilirea eseurilor câștigătoare se va realiza de către un juriu format din membri ASCOR după următorul barem: fiecare membru va acorda un punctaj de la 1 la 100, iar media rezultată va reprezenta nota de departajare.

Eseul trebuie să se încadreze în următoarele coordonate:
• Cel puțin o pagină, nu mai mult de 4 pagini A4;
• Eseu liber;
• Scrisul, obligatoriu să fie de mână; 
• Scris lizibil;
• Să fie introdus într-un plic în interiorul căruia să existe un alt plic sigilat, mai mic, cu numele dumneavoastră pentru a păstra anonimatul în timpul evaluării de către juriu; de asemenea, pe plicul care va conține eseul  vă rugăm să scrieți conținutul, titlul și autorul unui citat preferat  aceasta fiind o modalitate frumoasă de identificare a scrisorilor dumneavoastră.

Se va puncta: 
• Originalitatea; 
• Coerența exprimării;
• Respectarea cerințelor de mai sus;
• Respectarea normelor gramaticale.

Eseurile câștigătoare vor fi primele trei care vor obține punctajul cel mai mare.
Premiile vor fi următoarele:
Premiul I: 300 Ron
Premiul II: 200 Ron
Premiul III: 100 Ron
Așteptăm eseurile voastre cu bucurie!  

Pentru detalii suplimentare, persoană de contact: Marius Elisei 0741353539