Conferința "A fi pro-viață în fața lui Dumnezeu și a societății"

Fiecare om are dreptul la viață, de la concepţie şi până la moartea naturală. Dreptul la viață este cel mai natural drept al omului și trebuie ocrotit în ciuda oricăror dificultăți.

John Meyendorff vorbește foarte frumos despre datoria oamenilor de a da viață:”Dând viaţă altora, omul imită actul creator al lui Dumnezeu şi, dacă refuză să facă aceasta, nu numai că-şi respinge Ziditorul, dar îşi distorsionează propria umanitate; căci nu există umanitate în absenţa „chipului şi asemănării lui Dumnezeu”, adică, fără o dorinţă conştientă, sau inconştientă, de a fi un imitator al Părintelui de viață-făcător al tuturor.”

În demersul de susținere a vieții în luna martie, cunoscută drept “luna pentru viață”, ASCOR Iași organizează pe data de 26 martie, ora 18:30 conferința cu titlul "A fi pro-viață înaintea lui Dumnezeu și a societății". Această conferință , ce va avea loc în Sala “Iustin Moisescu” a Ansamblului Mitropolitan Iași, va fi susținută de către Preasfințitul Sofian Brașoveanul , Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Germaniei, Austriei si Luxemburgului.

Dacă și tu te întrebi cum poți fi cu adevărat pro-viață înaintea lui Dumnezeu și a societății, te așteptăm la conferință!