Cu ocazia sărbătoririi a 120 de ani de la nașterea marelui teolog și profesor, pr. Dumitru Stăniloae, membrii ASCOR Iași anunță prima conferință din Postul Crăciunului, intitulată: „Părintele Dumitru Stăniloae - teologul iubirii și al desăvârșirii creștine”, care va fi susținută de Pr. Prof. Cristinel Teșu, în ziua de joi, 16 noiembrie 2023, de la ora 18:30, în Sala Sinaxar a Muzeului Mitropolitan.

„Perioada postului este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, fiind bogată în cuvânt și în căutări. În acest post vom avea două conferințe, care sperăm să fie cu folos și bucurie pentru studenți și nu numai. Aceste întâlniri duhovnicești reprezintă o tradiție a asociației, neîntreruptă în cei 33 de ani de activitate.

De asemenea, nădăjduim că aceste dialoguri vor oferi oamenilor cuvânt spre mântuire, aducând în vizorul lor aspecte pline de sens și normalitate. Am încredere că o conferință poate trezi conștiința omului, lucrarea lui Dumnezeu fiind mare.” Florentina Mătrescu, coordonator Credință-Cultură, ASCOR Iași.

Invitatul tinerilor din Iași va fi Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan-Cristinel Teșu, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași. Părintele va vorbi despre personalitatea monumentală a preotului Stăniloae în Ortodoxie, căruia, în ultimii 90 de ani, i-a fost confirmat respectul și renumele de cel mai mare teolog al secolului al XX-lea, sau de teologul iubirii, datorită accentului pus pe persoana umană și pe relațiile cu semenii.

Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan-Cristinel Teșu este absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu şi doctor în teologie cu teza intitulată „Antropologia creştină: Sinteză filocalică”. Părintele Ioan-Cristinel Teşu şi-a început activitatea didactică în anul 1993, ca asistent universitar în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi. În prezent este profesor universitar în cadrul aceleiaşi facultăţi, la disciplina Spiritualitate ortodoxă: Ascetică şi Mistică şi îndrumător de doctorat pentru acest obiect de studiu.