Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, în parteneriat cu Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul de Tineret, deschide sesiunea de înscrieri pentru voluntarii Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO) 2017 și lansează cursurile de formare dedicate celor selectați.

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși se va desfășura în perioada 1- 4 Septembrie 2017 și va aduce la Iași peste 5000 de participanți. În cadrul ITO 2017 vor fi implicați 550 voluntari.

Formarea a 250 dintre voluntari se va face prin intermediul proiectului „IAși cu TINEri!”, finanțat de Primăria Municipiului Iași, prin Programul anual de finanțare nerambursabilă destinat proiectelor de tineret din Municipiul Iași. În urma acestor traininguri, tinerii vor dobândi o serie de abilităţi specifice, cum ar fi: comunicare, vorbire în public, gestionare a unui grup, moderarea unei dezbateri de grup, abilităţi practice în coordonarea unui atelier, coordonarea şi animaţia unui grup de tineret, organizarea de activităţi creative şi recreative, educaţie non-formală prin joc.

Cei 250 de tineri vor fi împărțiți pe grupe, după cum urmează:

  • 120 voluntari facilitatori, ce vor putea susține, facilita și, la nevoie, media întâlniri, forumuri de discuții, ateliere de lucru pe diferite teme;
  • 100 de voluntari animatori care vor participa la primirea, îndrumarea și ghidarea celor 5000 de participanți la ITO 2017;
  • 30 de voluntari coordonatori vor fi formați să organizeze și să coordoneze activități cu tinerii; de asemenea, 50 de voluntari de rezervă vor fi înscriși în platforma online de e-learning și vor beneficia de formare online pentru a putea înlocui, dacă va fi cazul, unii voluntari care, din diverse motive, se vor retrage pe parcursul proiectului.

Voluntarii vor participa la 25 de cursuri de formare, ce se vor desfășura pe parcursul a 2 zile consecutive distribuite în 8 sesiuni a câte 2 ore. Fiecare participant va beneficia și de o formare la distanță, ce se va realiza prin intermediul platformei online de tipul celei dezvoltate de compania de formare Learning Ecosystem, care, pe lângă conținutul teoretic pus la dispoziție, va oferi cadrul de a lucra la proiectele specifice din cadrul ITO 2017.

Înscrierile, condițiile de participare și perioadele de formare pentru voluntari sunt disponibile online, pe www.ito2017.ro/voluntari. Pentru mai multe informații legate de proiectul „IAși cu TINEri!”, puteți contacta coordonatorul de proiect: Roxana Chebac, telefon: 0740.797.810, e-mail: roxana.chebac[arond]mmb.ro

În cadrul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, timp de 4 zile, se va organiza la Iași un program complex de evenimente, cum ar fi: manifestări culturale și de spiritualitate (vizitarea muzeelor şi a obiectivelor culturale ale oraşului, vernisarea de expoziţii: de fotografie, grafică, iconografie, sculptură, participarea la Sfânta Liturghie în aer liber); artistice (concert public de muzică uşoară, folk, populară); educative (conferințe, dezbateri de grup, prezentări cu tematice diverse, workshop-uri tematice); interactive (film în aer liber, spectacol de muzică folk pentru tinerii amatori, spectacol de teatru pentru tineret, dansuri populare ale ansamblurilor de tineret din Iași, ateliere publice, Marșul Tinereţii şi altele).