Donează Sânge, Salvează Vieți!

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Iași organizează în perioada 5-7 martie 2019 o campanie de donare de sânge.

Sunt momente când sângele înseamnă viață.

La momentul actual, în țara noastră există o criză de donatori. Conform statisticilor Institutului Național de Transfuzii, în toată ţara se donează în fiecare zi aproximativ 1.500 de pungi de sânge, o cantitate extrem de mică în condiţiile în care numai în Bucureşti este nevoie de 1.000 de pungi zilnic. Din această cauză, în momentul de faţă mii de pacienţi sunt în pericol pentru că nu primesc cantitatea necesară de sânge. De asemenea, în România, sub 2% din populaţie donează sânge, mult sub media europeană de 10 procente.

Avantajele celor care donează sânge în mod regulat sunt substanțiale și numeroase, pe lângă beneficiul major al salvării unor vieți omenești. Astfel, persoanele care donează sânge în mod regulat prezintă un risc mai scăzut de a face infarct, potrivit mai multor studii internaţionale. Un alt beneficiu îl reprezintă scăderea cantităţii de fier din organism, întrucât un nivel crescut de fier poate accelera procesul de oxidare a colesterolului şi conduce, în final, la boli cardiovasculare. În plus, prin donare scade semnificativ probabilitatea îmbolnăvirii de cancer.
Din aceste motive, vă invităm să vă alăturați acestei campanii și, împreună, să ajutăm cât mai multe persoane!

Acestei campanii se vor adăuga și studenți din alte filiale ASCOR: București, Târgu-Jiu, Timișoara, Craiova, Baia-Mare, Suceava.

Ne-am bucura dacă am reuși să mergem împreună să donăm la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine în perioada 5-7 martie, în intervalul orar 07:00 - 13:00, fapt pentru care vă rugăm să luați legătura cu Paul S. – 0754483222 (Vicepreședinte ASCOR Iași) pentru a obține mai multe informații.

#SiEuDonez #DoneazaSange #SalveazaVieti