Reprezentanții Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), aflați în București cu prilejul Consfătuirii Naționale, au participat duminică la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul în Catedrala Patriarhală.

Referitor la Evanghelia duminicală care „ne oferă o lecție tulburătoare de iubire, de smerenie, de credință și de rugăciune”, Episcopul Vicar Timotei a afirmat că „exemplul grăitor al sutașului din Capernaum, care l-a slujit pe unul dintre subalterni, se află și în atenția membrilor ASCOR care merg prin spitale, pe la oamenii singuri aducându-le bucurie”.

Preasfințitul Părinte Timotei a transmis tinerilor prezenți mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi le-a mulţimit pentru activitatea desfăşurată.

„Îi apreciem pentru activitatea lor misionară”, a spus Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Consfătuirea s-a desfășurat între 12-14 iulie 2019 la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București și la Centrul Paraclisului Universitar Sfinții Chiril și Metodiu din Campusul Universității de Științe Agronomice.

În cadrul întâlnirilor au fost stabilite regulile sesiunilor de lucru, au fost fixate obiectivele evenimentului și a fost prezentat raportul activității fiecărei filiale din țară.

De asemenea, ierarhul a menționat faptul că pe lângă studenții teologi care fac parte din fiecare filială ASCOR din țară sunt numeroși studenți de la alte facultăți:

„Ne bucurăm că în rândul ASCOR, pe lângă absolvenții școlilor de Teologie, se află și tineri care studiază la alte școli. Sunt reprezentanți ai diferitelor ramuri ale științei așa cum s-a perpetuat încă de la începutul anilor ’90 când erau reprezentanți ai Facultății de Medicină, ai facultăților umaniste, ai tuturor celor care aflându-se în vremea studenției au înțeles să-L slujească pe Domnul”.

ASCOR a fost înființată în 14 iunie 1990 la București din inițiativa studenților de la diferite facultăți.

Actualmente asociația are filiale în toate centrele universitare din țară.

Scopul ASCOR este de a promova credinţa creştină în mediul preuniversitar și universitar prin activitățile social-filantropice și culturale pe care le desfășoară.

Sursa: Basilica.ro