În a treia zi a ITO, 3 septembrie 2017, în Parcul Expoziției din Copou are loc un eveniment cultural organizat de ATOR Iași, intitulat „Festivalul Bucuriei”.

Evenimentul face parte din Proiectul „Ai rădăcini. Tradiția e COOL(tură)!” ce se desfășoară în perioada 15 august - 15 decembrie 2017.

Prin intermediul „Festivalului Bucuriei” tinerii pasionați de cântecul și dansul popular, membri ai diferitelor ansambluri folclorice din zona Iașului prezintă patrimoniul cultural al zonei Moldovei.

De asemenea, în cadrul Târgului Meșterilor și Meșteșugurilor populare, în zilele de 2 și 3 septembrie, meșterii populari desfășoară ateliere demonstrative care permit interacționarea directă cu tinerii, cunoașterea directă a meseriilor tradiționale prin practicarea și vizionarea acestora.

Proiectul are drept scop aducerea în prim plan a importanței, frumuseții și valorii tradițiilor populare (meșteșuguri, dans popular, cultura tradițională) în rândul tinerilor (liceeni, studenți etc.) care sunt în căutarea identității lor și care își pot astfel cunoaște rădăcinile.

Finanțat de Primăria Municipiului Iași prin programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2017 în domeniul cultural, proiectul este organizat în parteneriat cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), Filiala Iași, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Asociația ART-Meșteșugurile Prutului, Asociația COMMUNIO și următoarele licee din municipiul Iași: Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Pedagogic „Vasile Lupu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Liceul Teoretic „Miron Costin”.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul evenimentului: www.ito2017.ro