Finalul campaniei „Moş Crăciun prin spital“

Joi, 14 decembrie 2017, tinerii din ASCOR Iaşi au ajuns la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, dar nu singuri, ci însoţiţi de Moş Crăciun şi de cei 400 de ursuleţi de pluş achiziţionaţi prin campania „Moş Crăciun prin spital“, organizată în colaborare cu Parohia „Sf. Nectarie“ din Iaşi, având şi sprijinul parohiilor: „Adormirea Maicii Domnului - Galata“, „Sfântul Mina“, „Naşterea Maicii Domnului - Talpalari“, „Sfânta Cuvioasă Parascheva - Metocul Maicilor“, dar şi sprijinul persoanelor care au dorit să achiziţioneze tricouri în cadrul licitaţiei organizate de către Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) - filiala Iaşi, prin intermediul proiectului „Ai rădăcini. Tradiţia e COOL(tură)“.

Astfel, pentru câteva ore, pe holurile spitalului s-a auzit glasul studenţilor care au vestit Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos prin colind, aducând alinare în inimile copiilor şi ale părinţilor acestora.

Lacrimile de durere au fost înlocuite cu lacrimi de bucurie, iar în locul tristeţii, din saloanele spitalului se auzeau doar glasurile zglobii ale copiilor care au uitat de orice durere la vederea lui Moş Crăciun. Au primit cu bucurie ursuleţul, l-au luat în braţe, i-au pus un nume şi au început să se joace cu el.

Ne-am bucurat şi de dragostea cu care ne-a primit personalul medical, aşteptându-ne lângă bradul frumos împodobit de pe fiecare secţie.

„Acum, în pragul Naşterii Domnului Iisus Hristos, ne bucurăm că putem aduce zâmbete pe chipurile triste ale copiilor internaţi în spital în această perioadă, dar şi pe chipurile părinţilor care suferă alături de proprii copii. Nu este bucurie mai mare decât aceea de a şti că tu eşti motivul pentru care sute de copii sunt fericiţi. Am rămas plăcut impresionat de bunătatea oamenilor care, de cum au auzit de această campanie, ne-au sunat şi ne-au întrebat cum pot să ne ajute. Spre exemplu, o doamnă ne-a contactat şi ne-a oferit sprijinul din Emiratele Arabe, mulţumindu-ne în acelaşi timp pentru iniţiativă. Personal, participând la Sfânta Liturghie, am fost impresionat şi de mobilizarea enoriaşilor Parohiei «Sfântul Nectarie» din Iaşi care au adus o contribuţie mare la realizarea acestui gând. Pentru toate acestea se cuvine să-I mulţumim şi să-I dăm slavă lui Dumnezeu!“, ne-a mărturisit Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei „Moş Crăciun prin spital“.

Cu un mic dar şi cu inima plină de dragoste, voluntarii din ASCOR Iaşi au reuşit să aducă bucurie unor copii aflaţi în suferinţă, într-o perioadă în care toată lumea se bucură, zâmbeşte şi oferă daruri celor apropiaţi.

(Laura Oroşanu - studentă la Facultatea de Medicină din Iaşi, voluntar ASCOR Iaşi)