Pe 19 decembrie 2016, ASCOR Iași a primit vizita unui grup de aproximativ 40 copii de la două școli din județul Iași (Balș și Șcheia), care ne-au colindat și ne-au vestit bucuria Nașterii Domnului, făcându-ne să ne simțim din nou copii și să retrăim bucuria copilăriei.

Alături de aceștia, coordonatorul și voluntarii Departamentului de Asistență Socială din cadrul ASCOR Iași au mers la colindat Centrul de bătrâni „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, unde ne desfășurăm activitățiile săptămânale, bunicuții fiind foarte bucuroși să ne revadă. Voluntarii și copiii le-au dăruit ”bunicilor” ornamente specifice și le-au reamintit că în fiecare an Domnul nostru Iisus Hristos se naște pentru noi. 

După ora 16 am mers și am colindat Centrul de plasament „Veniamin Costachi” din Podul Roș, unde Departamentul de Asistență Socială își desfășoară activitățile în fiecare sâmbătă, copiii fiind foarte bucuroși să ne revadă. ASCOR Iași le-au dăruit felicitări făcute de voluntarii departamentului nostru, iar copiii de la cele două școli le-au dat ornamente cu tematica Sfintei Nașteri a Domnului. 

Ne bucurăm că am luat parte la această activitate și că am reușit să aducem o urmă de bucurie și de speranță acestor ființe dragi și scumpe nouă. 
(Ionica Tufaru - Departamentul de Asistență Socială al ASCOR Iași)