,,Mai este meseria brățară de aur?"

ascor_iasi_cercurile_duminicale

Începând cu ultima duminică a lunii octombrie, departamentul Semper Fidelis al ASCOR Iași a reluat tradiția cercurilor duminicale. Scopul acestor întâlniri este acela de a-i aduce împreună pe foștii și actualii ascoreni.
Invitatul primei ediții a fost Florin Flavian Croitoru,fost voluntar implicat în asociație timp de 5 ani și fost coordonator al departamentului Semper Fidelis. 
Florin a dorit să ne împărtășească din experiențele sale în cadrul ASCOR. Tema pe care a ales-o, „Mai este meseria brățară de aur?”, a constituit punctul de plecare pentru o serie de reflecții asupra meseriilor pe care le practicăm deja sau le vom practica după terminarea studiilor. Fiecare participant a fost invitat să (își) răspundă la câteva întrebări fundamentale în alegerea unei cariere: „Ce ne-a determinat să urmăm o anumită specializare?”, „Care este utilitatea meseriei pe care am ales să o practicăm? Este de folos și celorlalți?”, „Cât de important e Dumnezeu în meseria noastră?”, „Ce compromisuri suntem dispuși să facem în această meserie?”.
În calitate de absolvent al Facultății de Matematică, Florin a subliniat cât de importantă este o bună organizare a timpului pe durata studiilor. Mulți studenți refuză să se implice într-o activitate de voluntariat tocmai din acest motiv și ratează astfel numeroase ocazii de a petrece timp de calitate cu oameni care pot avea un impact definitoriu în formarea lor profesională. 
„ASCOR-ul nu te schimbă, ASCOR-ul te ajută să te cunoști și să-ți descoperi propriile limite”, ne-a mărturisit Florin. Pe de altă parte, ASCOR-ul îți dă prilejul de a pune în practică ceea ce în facultate rămâne doar la nivel de teorie. 
Spre sfârșitul întâlnirii am ajuns cu toții la concluzia că este mare nevoie de „meseriași” în societatea actuală. „Nu contează ce meserie ai, contează să fii cel mai bun.”, spunea Abraham Lincoln. Aceeași idee a subliniat-o și Florin de-a lungul întâlnirii. Fiecare din noi poate schimba. Trebuie doar să avem conștiința că nu putem face nimic singuri și că avem în permanență nevoie de ajutorul și mila lui Dumnezeu. 
Nădăjduim ca această primă ediție să aducă mult folos participanților și să fie totodată un prim pas spre stabilirea priorităților în această etapă importantă a vieții lor.  

 

Georgiana Scheuleac - ASCOR Iași