Marţi, 20 decembrie, o mână de voluntari din ASCOR Iaşi ne-am unit inimile calde, sub ploaia mocnită a dimineţii şi am plecat cu trenul să mărturisim Naşterea Domnului Iisus Hristos celor privaţi de libertate din Penitenciarul Bacău. 
La gară am fost aşteptaţi cu îmbrăţisări calde şi prăjituri gustoase de către membrii ASCOR Bacău. Ne-am pornit avându-L alături, ca prieten comun, pe Hristos, iar cuvintele noastre au început să se împletească în murmur de colinde.

Bucuria de a vesti Crăciunul unor inimi întristate de suferinţa patimilor sau a greşelilor este foarte mare. Trăirile, emoţiile, întrebările noastre fără răspuns tremurau ascunse pe buze, şi în lacrimi de colindă. Sufletele acestea parcă stăteau în genunchi după gratii, mulţumindu-ne pentru că preţ de câteva clipe, cineva le-a adus aminte că nu sunt singuri și că Iisus se naşte şi la ei în acest an. Cu fiecare pas făcut pe holuri, citeam într-o căutare de răspunsuri, şi vedeam în locul numerelor lipite pe celule, mesaje biografice: „Ce am acum în suflet?” , „Eu nu am primit iubire când am fost copil”, „Nu-mi cunosc părinţii”, „Nu mi-a arătat nimeni ce este dragostea”, „Cum am ajuns aici? ”. Sub priviri înlăcrimate şi mulţumiri potrivite printre zăbrele să ajungă la noi, deţinuţii au mărturisit că prin noi Dumnezeu Le-a trimis Crăciunul. 
Iisus Se naşte pentru toţi! Să-L mărturisim veşnic!

Florentina Anei – Departamentul de Asistență Socială al ASCOR Iaşi