Moș Crăciun pentru 130 de copii de la Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți

În cadrul campaniei ,,Moș Crăciun prin spital” organizată de ASCOR Iași, în parteneriat cu parohia ,,Sfântul Nectarie” din Iași, copiii de la Așezământul ,,Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți au primit în dar 130 de ursuleți de pluș.

Miercuri - 13 decembrie 2017, de ziua Sfântului Ierarh Dosoftei, nouă tineri de la Iași au pus ursuleții în mașini și au pornit cu bucurie spre ținuturile Bucovinei. Odată cu ei a plecat și Moș Crăciun pentru a se întâlni cu minunații copii de la Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie”.

Când au ajuns, în jurul bradului frumos împodobit, tinerii ascoreni s-au bucurat de un frumos concert de colinde susținut de cei 130 de copii care i-au impresionat prin talentul lor, dar mai ales prin prietenia dintre ei și prin dragostea cu care își primesc musafirii. La finalul concertului, copiii au primit în dar de la Moș Crăciun câte un ursuleț pe care îl luau la brațe, îi ofereau un nume și se bucurau de ,,noul lor coleg de cameră”. ,,Acest ursuleț îmi va fi prieten mereu, va dormi cu mine și mă va însoți peste tot.” – ne-a împărtășit unul dintre copiii de la așezământ.

,,Ne bucurăm că prin această campanie am putut ajunge și în acest loc minunat, unde am fost primiți cu atâta iubire. Copiii s-au bucurat enorm de micul nostru cadou, însă bucuria noastră de a-i vedea pe ei fericiți, entuziasmați și voioși a fost cu mult mai mare. Este frumos când primim ceva, dar mult mai frumos este atunci când dăruim, când noi aducem bucurie în inimile și-n sufletele celor care trec prin grele încercări. Bucuria lor este de fapt adevărata noastră bucurie. Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături în această campanie. Pentru mine, ei sunt eroii acestor copii.” – a declarat Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei ,,Moș Crăciun prin Spital”.

 

(Laura Oroșanu – Facultatea de Medicină Iași, voluntar ASCOR)