O poveste despre cei care „nu sunt ca toți ceilalți”

ascor_iasi

Într-o lume în care aspectul fizic este tot ce contează, filmul „Minunea” ne prezintă o altă față a unei povești de viață. O poveste de viață a unui băiețel de 8 ani, Auggie Pullman, născut cu o diformitate facială. Când Auggie trece în clasa a cincea, este nevoit să se integreze printre noii lui colegi, dar este întâmpinat de reticență din partea acestora.

Povestea este relatată din diferite perspective: a surorii sale, a unei prietene de familie, a unui coleg de clasă. Fiecare din ei se raportează diferit. Sora lui îl susține, deși nu suportă ideea că totul se învârte în jurul lui, în mod special grija părinților, din cauza problemelor acestuia. Miranda, prietena de familie, își construiește o viață falsă bazată pe povestea lui pentru a căpăta popularitate. Jack, un coleg de clasă, în primă fază se împrietenește cu el pentru că directorul i-a oferit această responsabilitate, dar după ce îl cunoaște îndeaproape, devin cei mai buni prieteni. Fiecare dintre aceștia își vor schimba atitudinea pe măsură ce vor realiza că aspectul fizic nu este singurul lucru la care trebuie să ne raportăm și că persoana umană este mai mult decât atât.

Voluntarii ASCOR Iași au proiectat acest film joi, 29 martie 2018, în sala „Iustin Moisescu” din incinta Ansamblului Mitropolitan. Au fost prezenți numeroși tineri care s-au bucurat de povestea micuțului Auggie.

Imediat după Sfintele Paști, atât voluntarii din cadrul asociației noastre, cât și alți tineri doritori, se vor întâlni la două evenimente mari de tradiție: „O seară românească”, pe data de 3 mai 2018, „Studentul ieșean”, pe data de 5 mai 2018, precum și la o serie de conferințe, activități sociale și de timp liber ce vor fi anunțate pe site-ul și pe pagina de facebook a asociației. Activitățile din această perioadă sunt realizate și cu sprijinul Pizzeriei Delicio, care oferă gratuit pizza participanților.

 

(Diana Pîșlac – voluntar ASCOR Iași)