Încă de mici învățăm de la părinți și  bunici importanța binelui, învățăm a ne bucura "ca acasă", sincer și frumos... Adunați împreună pentru ca prin bucuria noastră să facem un bine, membrii ASCOR Iași, alături de invitați de seamă, Constantin Bahrin, Fetele din Botoșani, Surorile Osoianu și Alexandru Brădățan, joi, 20 februarie, am trăit, putem spune, O seară românească cu joc, cântec și voie bună. Purtând cu drag portul popular, artiștii ne-au încântat cu spectacolul lor, iar noi, și mici și mari, am încins hore, dansuri de voie bună ce amintesc de voioșia ce, copii fiind, o aveam la joacă. Alături de acestea, ca totul să aibă un scop dincolo de starea bună ce a dominat întreaga seară, banii rezultați din organizarea acestui eveniment vor fi folosiți pentru începerea construcției celei de-a doua case ASCOR, astfel o familie din județul Botoșani având posibilitatea de a se bucura de un trai decent cât mai curând. În partea a doua a serii, după ce artiștii și-au susținut concertele, a venit rândul voluntarilor ASCOR ce au ales să împărtășească bucuria lor prin cântec; astfel Remus Fandarac, Diana Penciuc, Mădălina Andrei și Daniel Paraschiv au venit în mijlocul prietenilor lor cântând și încântând, îndemnând la joc.

Cu o tradiție mai veche, Serile românești au avut menirea de a aduce împreună voluntarii, de a facilita comunicarea, astfel ASCOR devenind familia ce este astăzi; acum, însă, însemnătatea lor s-a dublat, ele devenind și oportunitate de a susține activitatea filantropică a asociației.

"Ce sunt iubirile omenești pe lângă iubirea dumnezeiască? Sufletul îndrăgostit de Hristos este pururi fericit și senin, orice i s-ar întâmpla, oricâte osteneli și jertfe l-ar costa dumnezeiasca lui dragoste." - Sfântul Porfirie Kafsokalivitul

(Ipătescu Teodora)

Pozele din cadrul evenimentului se găsesc aici .