O seară românească - ediție caritabilă

ASCOR Iași a organizat O seară românească - ediție caritabilă

 

            ASCOR Iași a organizat în seara de joi, 3 mai, o nouă ediție a evenimentului O seară românească la Centrul de evenimente AGORA. Acest eveniment este organizat cel puțin de două ori pe an și adesea are caracter caritabil. Acum beneficiarii au fost cei 124 de copii ai Așezământului ,,Sfântul Ierarh Leontie" din Rădăuți, cu care asociația colaborează în prezent prin organizarea unor ateliere susținute de către o echipă de voluntari special pregătită în acest sens.

            O parte dintre artiștii folclorului românesc, din zona Moldovei și nu numai, au înfrumusețat seara cu muzica lor și au chemat la dans pe tinerii studenți dornici de retrăirea obiceiurilor strămoșești. Astfel, au cântat: Constantin Bahrin, Silvia Zăgoreanu (Chișinău), Claudia Martinică, Maria Costioaia, Cristinel Iordăchioaia, Ion & Veaceslav Bînzari (Chișinău), Vasile Olaru (Chișinău), Oleg Donțu, Adrian Roșca (Chișinău), Ionica Stan, Sergiu Grăunte, Biatrice Duca, Florentina Vezatiu, Roxana Păduraru, Diana Penciuc, Emanuel Băiceanu, Veta Chimpoi, Ansamblul „Șapte Coline” al ASCOR Iași și Formația STAR din Iași.

            Partenerii și sponsorii noștri au fost: Centrul de evenimente AGORA al Arhiepiscopiei Iașilor, Portalul Doxologia, Ziarul Lumina, Radio Trinitas, TeleMoldova, Radio Pro Diaspora, Apollonia TV, Silviu Macovei și Pizzeria Delicio din Iași care a oferit pizza participanților prezenți la eveniment, dar și la una din activitățile săptămânale desfășurate de ASCOR Iași, în perioada 13 martie – 07 mai 2018. Le mulțumim tuturor pe această cale !

            Scopul evenimentului a fost și de această dată îndeplinit, întrucât aproximativ 500 de participanți de vârste diferite au beneficiat, într-un frumos cadru de promovarea cântecelor, a vestimentației și a dansurilor noastre tradiționale românești, mai ales acum, în Anul Centenarului.

 

Andreea Gabor - Ascor Iași