Se spune că drumurile sunt făcute pentru a călători și nu pentru a ajunge în diverse destinații – aceasta am trăit și noi, cei din Departamentul Sport-Turism al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – Filiala Iaşi, în zilele de 11-12 martie, când am plecat într-o mică excursie pe ruta Iaşi-Braşov. Deşi drumul a fost puțin obositor, când am ajuns la destinație am fost întâmpinați de câțiva membri din ASCOR Braşov, care ne-au primit cu zâmbetul pe buze şi cu multă energie, pe care ne-au transmis-o şi nouă, făcându-ne să uităm de orele îndelungate şi de oboseala adunată pe drum. Împreună cu ei, am plecat în descoperirea locurilor fascinante pe care le deține oraşul Braşov.

Vizita noastră a început cu Prima Şcoală Românească, unde am fost întâmpinați de părintele Olteanu - profesor universitar şi consilier în Braşov - care ne-a povestit pe scurt istoria țării noastre. În aceeași curte cu școala se află Biserica „Sfântul Nicolae”, aceasta fiind tot în grija părintelui.

Următorul obiectiv a fost Biserica Neagră, pe care am admirat-o însă din exterior. Apoi ne-am îndreptat spre Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, construită într-un loc mai retras, care ne-a surprins prin stilul arhitectural aparte. Și aici, părintele paroh ne-a împărtășit câteva informații despre istoria acestei Biserici. Fiind impresionat de numărul destul de mare de vizitatori din Iași, ne-a arătat unul dintre cele mai frumoase odoare ale Bisericii, papucul Sfântului Efrem şi ne-a dăruit la final, un calendar pe care este înfățișată Maica Domnului şi binecuvântare pentru drum.

Seara ne-am retras spre locul de cazare unde am socializat cu cei din Braşov, ajutându-ne să ne cunoaştem mai bine şi începând o prietenie care suntem siguri că va continua. Duminică dimineața am luat parte la Sfânta Liturghie.La sfârșitul slujbei, părintele a fost încântat să ne cunoască şi ne-a transmis câteva gânduri bune înainte de plecare.

Timpul s-a scurs mai repede decât am crezut, iar mica noastră excursie a ajuns la final. Ne-am luat rămas bun de la tinerii din ASCOR Brașov care ne-au găzduit, urmând, sperăm noi, ca pe viitor să ne bucure cu vizitele lor în Moldova, prin care să descopere minunățiile oraşului Iaşi, deoarece, așa cum afirma Liviu Rebreanu, „în orice călătorie, mai important decât toate priveliștile, peisajele și minunile naturii rămâne omul”.

Marcu Patricia Andreea & Livadariu Anca Ioana