,,Seara de poezie” dedicată lui Mihai Eminescu

ascor_iasi

În seara de 14 ianuarie 2019, gândul la sărbătorirea ,,luceafărului poeziei românești” - Mihai Eminescu -, consemnată în data de 15 ianuarie, ne-a îndemnat să evadăm din cotidian și să fim uniți în același gând la evenimentul ,,Seară de Poezie”, găzduit de ASCOR IAȘI.
Astfel, pentru a ne aminti de cea mai importantă voce poetică din literatura română am marcat această zi importantă din istoria noastră prin câteva momente artistice..
Pentru început, ne-am amintit de viața și opera marelui poet, urmând ca ulterior să dăm glas poeziilor eminesciene. Cu emoții, poate stingheri, însă încurajați de îngăduința publicului, am recitat strofe din poezii precum ,,La steaua”, ,,Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie“, ,,Criticilor mei”, ,,Luceafărul”, dar și a altor capodopere.  Împreună, ne-am bucurat că am avut șansa de a acorda locul cuvenit și laturei sensibile care, fără îndoială, există în fiecare dintre noi.
Ce-a de-a doua parte a evenimentului a constat în discuții libere, exprimându-ne gândul cu privire la importanța scriitorului Mihai Eminescu și a profunzimii creației sale. Cu acest prilej, am convenit că avem o ,,responsabilitate celestă, divină”,  de a urma iubirii de țară insuflată de acesta. În final, acompaniați de sunetul lin al chitarei, am cântat cu toții versurile poeziilor cunoscute sau mai puțin cunoscute.
Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate, mai ales pentru acest mare dar oferit poporului român, marele poet Mihai Eminescu, cu nădejdea că ne vom revedea la anul, mai trăitori ale celor primite ca moștenire de la ,,omul deplin al culturii române”.

Diana-Elena Guraliuc – ASCOR Iași