Sfânta Liturghie Misionară - Tudor Vladimirescu

Astăzi, 1 decembrie, ziua națională a României, am pornit în liturghia misionară către satul Tudor Vladimirescu, comuna Albești, județul Botoșani pentru a participa la slujbă și de a da răspunsuri la strană. Cu nerăbdare am intrat în biserica micuță si primitoare, învăluiți fiind de căldura oamenilor ce ne așteptau cu bucurie.

Deși parohia este una misionară, am rămas surprinsă de numărul mare de enoriași participanți la slujbă, printre care in special erau copii. Astfel, unindu-ne toți într-un glas, am dat slavă și mulțumire lui Dumnezeu. Momentul Chinonicului a fost marcat atât de interpretarea cântecelor patriotice, cât și de colinde, surpriza venind din partea copilașilor, care la cerința părintelui paroh, au început să ne colinde cu ale lor voci duioase și timide.

Cu prilejul sărbătoririi zilei naționale a României, părintele paroh Ioan Apetri alături de părintele Răzvan Teletin au săvârșit și slujba TeDeum pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Lui și pentru cei 101 ani împliniți anul acesta de la Marea Unire.

La mulți ani România și românilor de pretutindeni!

(Sofia Ioana)