Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și cu susținerea părintelui Petrică Lehaci de la Biserica ,,Sfântul Nectarie” din Iași, noi, studenții voluntari din Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Iași, am continuat și anul acesta procesiunea cu Moaștele Sfântului Nectarie la spitalele și căminele de bătrâni din Iași.

                Astfel, miercuri (28 martie 2018) și vineri (30 martie 2018), pacienții și cadrele medicale de la Maternitatea ,,Cuza Vodă” și de la Spitalul Clinic de Urgență ,,Sfântul Spiridon” din Iași, au avut pentru câteva ore în mijlocul lor racla cu Moaștele Sfântului Nectarie. În cadrul procesiunii, la ambele instituții s-a săvârșit slujba de sfințire a apei, urmată de Taina Sfântului Maslu și de Acatistul Sfântului Nectarie.

                Numărul mare de tineri care au fost prezenți în ambele zile la cele două instituții a arătat dragostea pe care o au aceștia pentru cei aflați în suferință și dorința de a fi împreună cu ei, chiar și în acele momente dificile. Iar prin prezența Moaștelor Sfântului Nectarie s-a dorit conștientizarea faptului că cel mai mare ajutor îl oferă Dumnezeu, prin mijlocirile și rugăciunile sfinților.

                Organizarea unor astfel de activități și momente de rugăciune sunt o mare binecuvântare și o dovadă a iubirii față de semeni, despre care Sfântul Nectarie ne spune că este „legătura societății și înfrățirea întregii omeniri; este baza fericirii și a bunăstării oamenilor și temelia tuturor virtuților; este scara care îl ridică pe om la desăvârșire și-l arată cu adevărat chip și asemănare a lui Dumnezeu”.

 

(Andrei Mocanu – Coordonator al Departamentului Credință-Cultură al ASCOR Iași)