Sfințirea căminelor Universității "Alexandru Ioan Cuza"

Fericirea poate fi reală doar atunci când este împărtășită cu cei din jur, iar bucuria binecuvântării Lui Hristos este singura ce ne aduce pe deplin împreună, într-un crez curat. Astfel a început sfințirea căminelor universităților ieșene, din dorința de a trăi această bucurie împreună cu toți colegii noștri studenți. Întrucât studenții Universității Alexandru Ioan Cuza sunt numeroși, sfințirea căminelor a fost împărțită: marți, 26 noiembrie, căminele din imediata apropiere a universității, iar miercuri, 27 noiembrie, cele din zona Târgușor. Preoții ce au răspuns apelului nostru au fost numeroși și de această dată, astfel încât marți i-am avut în mijlocul nostru pe părinții Ioan Puiu, Silviu Cluci, Mihail Siminciuc și Teodor Alin Astancăi, iar miercuri pe părinții Silviu Cluci și Andrei Grosu. 
 

Astfel, ultimele două zile ale activității s-au desfășurat vesel, în pas vioi, anticipând bucuria Nașterii Domnului, parcă, prin entuziasmul de care am dat dovadă cu toții deși obosiți, după zile lungi de cursuri, și poate puțin dezorientați în unele momente. În aceste ultime seri, ne-am întâlnit colegi și prieteni ce ne-au primit cu brațele deschise, zâmbitori, și ce ne-au însoțit apoi pentru a împărtăși bucuria alături de noi. În graba noastră prin holurile căminelor, micile incidente au stârnit hazul tuturor, dar starea generală de bine a crescut până în final, variind de la un moment la altul și îmbrățișându-și toate punctele tari și slabe. Vorbindu-le cu drag studenților, părinții au făcut opriri la fiecare ușă deschisă, zâmbind și povățuind spre bine.
 

Cu pași rapizi a mai luat sfârșit o activitate în care sperăm că am inspirat și ajutat cât mai mulți tineri spre calea Lui Hristos și din care cu siguranță am învățat fiecare dintre noi. 
„ ... și cu crucea Ta păzește pe poporul tău.”

(Ipătescu Teodora)