Dragă cititorule,
Căci despre corespondențe a fost Tabăra din Putna! Despre scrisorile trimise lui Dumnezeu sub formă de rugăciune, îmbrățișări, zâmbete și voie bună a tinerilor! A fost despre cunoașterea lucrurilor pe care uneori uităm să le vedem! A fost despre unitate și comuniune! Maturizare și creștere!
Invitația de a scrie despre Putna a venit cu 3 ani în urmă, unde urma să aflu că drumul spre libertate este chiar drumul cu Dumnezeu! Viața cotidiană este mereu un haos, o fugă sau o piesă ce se pierde în continuu! Uităm să trăim prezentul, să ne bucurăm de noi, de minunile simplelor daruri! Ne pierdem în paginile vieții, iar la final de an ne întrebăm: „M-am bucurat suficient de viață?”. Și, de cele mai multe ori, răspunsul este unul negativ! (Poate) Nu facem suficiente! Dar chiar așa este?
Nu suntem uitați de nimeni
Tabăra de la Putna este un moment din an în care putem reflecta asupra stilului nostru de viață, asupra gândurilor proprii (doar cum ne sunt gândurile așa ne este și viața), asupra oamenilor care ne înconjoară! Este locul în care realizezi cât de multe avem și cât de nerecunoscători suntem!
Și pentru a vă răspunde întrebării: facem suficiente? Da, facem! Am învățat că rugăciunea este motivul bucuriei, trăirilor și credinței noastre! Nu suntem uitați de nimeni, ci doar uităm cât de bun este El! Uităm că tot ceea ce ni se întâmplă este cu un folos! Uităm că dragostea Lui pentru oameni este nemărginită!
La Putna au dus toate drumurile noastre la final de 2023 și tot așa au început în 2024. Anul 2023 s-a încheiat alături de Putna! Anul 2024 a început alături de Putna! Este vorba despre locul în sine, și, mai ales, de starea pe care Putna ne-o oferă și idealul spre care suntem chemați. Pace! Puritate! Recunoștință! Rugăciune! Putna, într-un singur cuvânt!
Ștefana Sava - Voluntar ASCOR Iași
În perioada 29 dec 2023 – 02 ian 2024 a avut loc „Tabăra de Anul nou de la Putna”, care a adunat sub streașina Mănăstirii Putna peste 200 de tineri din toată țara. Tabăra a fost organizată de ASCOR Suceava și au luat parte peste 60 de ascoreni de la Iași la această tabără, care se desfășoară de peste 20 de ani la Mănăstirea Slăvitului Voievod Ștefan cel Mare.