În perioada 26 iulie – 1 august 2017, Asociația „Sfântul Ioan de la Neamț” – Filioara împreună cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Iași, vor organiza cea de-a 16-a ediție a Taberei de Creație „Dăruind vei dobândi!”, la Așezământul Social de la parohia Filioara, comuna Agapia, Județul Neamț.

            Tabăra este dedicată copiilor și tinerilor din zonă, cu vârsta cuprinsă între 6 – 18 ani. Aceștia vor avea parte de un program complex ce va cuprinde cursuri și ateliere de inițiere-perfecționare în: sculptură, pictură, pirogravură, poezie, încondeiat ouă, dansuri tradiționale românești și confecționare de obiecte tradiționale.

            Alături de aceste ateliere și cursuri, programul va cuprinde activități sportive, seri culturale, foc de tabără și participare la slujbe. De asemenea, în cadrul sesiunii „Întreabă preotul”, copiii vor avea posibilitatea de a primi răspunsuri cu privire la viața creștină în general și la viața fiecăruia în mod special, de la părintele paroh Dumitru Irina.

            Atât copiii participanți în tabără, cât și voluntarii din ASCOR Iași vor avea parte de o experiență frumoasă, dar și formatoare în același timp. O parte dintre ei fiind studenți la Facultatea de Medicină, vor oferi consultații persoanelor vârstnice din parohie. Din întâlnirea și dialogul pe care îl au studenții cu cei pe care îi vizitează, izvorăște o bucurie unică, pe care o simțim din ce în ce mai rar, din cauza zgomotului și a stresului cotidian care ne cuprind, de cele mai multe ori, fără voia noastră.

            Fiind o tabără de tradiție, un lucru impresionant este a vedea cum cei care au participat acum 16 ani la această tabără, copii fiind, vin astăzi, în calitate de organizatori și voluntari și aduc mărturie despre cât de benefică a fost și va fi această tabără în procesul de formare personală și duhovnicească. Mai mult decât atât, prin aceasta se arată felul în care se transmit tradițiile de la o generație la alta, nu într-un mod rece și impunător, ci într-un mod personal și plin de dragoste.

 

(Emanuel Buta – Președinte ASCOR Iași)