Uniți pentru viață în campania „Donează sânge, salvează vieți”

În perioada 22-26 martie 2021 va avea loc cea de a III-a ediție a campaniei de donare de sânge marca ASCOR Iași. Această ediție este una specială deoarece se află sub egida Marșului pentru viață 2021, care are tema Uniți pentru viață și este organizată la nivel național de toate filialele ASCOR din țară.

Pentru că tema marșului din acest an ne adresează chemarea la unitate pentru recunoașterea darului vieții, ASCOR Iași a solicitat parteneriatul și celorlalte asociații de tineret ortodoxe din municipiul Iași. Astfel, acestei inițiative s-au alăturat: Colegiul „Sfântul Nicolae” (CSN), Asociația „Tineretul Ortodox Român” filiala Iași (ATOR Iași), Prietenii Sfinților Trei Ierarhi de la Colegiu Pedagogic din Iași, Societatea Studenților Teologi din Iași și, bineînțeles, Pro Vita Iași.

Evenimentul care se va desfășura în perioada 22-26 martie la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Iași este destinat atât voluntarilor celor cinci asociații, cât și celor care doresc să se alăture. Înscrierile se pot face completând un formular pe care îl puteți găsi aici.

„Avem bucuria la această ediție specială să avem alături de noi pe prietenii noștri din celelalte asociații de tineret ortodox din Municipiul Iași. Așa cum este și tema marșului din luna martie, scopul nostru este de aduce o mulțumire lui Dumnezeu pentru viața pe care ne-a dăruit-o, prin donarea de sânge. Actul donării poate fi considerat o mică jertfă, mai ales pentru cei care își înving frica de „ace și seringi” pentru a-l ajuta pe aproapele nostru care se află în secțiile de reanimare sau terapie intensivă. Totodată este și un act de conștientizare civică, mai ales din pricina faptului că în România doar 2,1% dintre cei care pot dona o și fac.” A declarat Grigorie Pîjîn, vicepreședinte ASCOR Iași, coordonatorul campaniei de donare de sânge.

Condiții minime pentru a dona: vârsta cuprinsă între 18-60 de ani; o masă corporală de minim 60 kg; fără intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni dinaintea donării.

Pentru mai multe detalii, puteți urmări pagina de Facebook ASCOR Iași sau a celorlalte asociații partenere.