Voluntari în Tabăra de la Filioara

TABĂRA DE CREAȚIE „DĂRUIND VEI DOBÂNDI” DE LA FILIOARA

Dăm startul taberei pe 29 iulie 2018. Până pe 4 august suntem la Filioara, un sat peste care coboară liniștea mănăstirilor Agapia și Văratec, un sat care nu a fost încă atins de zbuciumul zilelor citadine.

În pragul bisericii ce se înalță în mijlocul satului ne așteaptă, pregătit de tabără, pr. Dumitru Irina, prietenul copiilor și tinerilor din zonă și al nostru, al voluntarilor. De 17 ani, ne primește cu aceeași dragoste.

 

PROFILUL VOLUNTARILOR

An de an, timp de o săptămână, voluntarii dăruiesc și primesc bucurie de la copiii și tinerii din Filioara. Și învață împreună.

Copiii se perfecționează în artele cusutului, ale picturii, ale dansului tradițional românesc, ale pirogravurii, ale poeziei.

Voluntarii își amintesc de simplitatea și inocența copilăriei, de râsul până la urechi care îți dă dureri ale mușchilor feței, de jocul entuziast care te face să uiți cum trece timpul, de împletitul coronițelor de flori ce împodobesc capul fetelor, de număratul stelelor, căci da, acolo noaptea chiar se văd stelele.

Însă nu numai copiii ne așteaptă, ci și bătrânii satului. Cu poveștile lor din vremuri apuse, dornici de vorbă și puși pe glume, stau senini pe banca din fața casei, așteptând. Pentru ei, timpul nu se grăbește.

Așa că noi facem echipe:

1. Echipa de „Sanitari”:

Ce presupune?

  • vizite pe teren – mai exact, batem la pas ulițele satului în căutarea acelor bătrâni de pe bancă pentru a le oferi o minimă asistență medicală (ex. luarea tensiunii arteriale) și pentru a sta de vorbă cu ei, a le afla povestea chipului brăzdat de adâncituri ce ascund bucurii sau dureri;

Necesar să ai: - cunoștințe medicale (dobândite prin cursuri de prim ajutor) sau studii în domeniul medical (medicină generală, medicină dentară, asistență medicală, kinetoterapie, farmacie);

2. Echipa de „Formatori”:

Ce presupune?

  • ateliere de: cusut pe etamină, chitară, pictură, sculptură, poezie, teatru, dans popular, pirogravură, confecționare metanii și cruciulițe, quilling, împletit nuiele;
  • organizare de activități sportive și jocuri creative pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani;
  • organizarea programului pentru grupa mică (copii cu vârste între 5 – 8 ani);

Necesar să ai:

- cunoștințe în unul din domeniul atelierelor menționate mai sus dacă vrei să susții un atelier;

- energie, voie bună, creativitate, inițiativă, dorință de implicare, bucurie.

Bine de știut:

- cazarea și masa pe perioada taberei sunt asigurate de către organizatori;

- cazarea voluntarilor va fi la Așezământul Social de la parohia Filioara;

 

Mai multe detalii organizatorice: coordonator voluntari Andreea Gabur – 0742910505

 

Te așteptăm în echipa noastră!