Voluntariat la centrele de bătrâni din Iași

ascor_iasi

Odată cu sosirea primăverii, voluntarii Departamentului de Asistență Socială din cadrul ASCOR Iași au oferit mărțișoare și felicitări bătrânilor de la căminul „Sfinții Constantin și Elena” din Bucium. Fiind realizate cu drag, ele au adus un colț de primăvară în sufletul tuturor.

Pentru a destinde puțin atmosfera, voluntarii și bătrâneii s-au cunoscut mai bine la un joc de table, șah sau remi. Chiar dacă fiecare în timpul jocului a încercat să demonstreze că este cel mai bun, totuși nimeni nu a uitat de voia bună și de plăcerea de a-i avea pe ceilalți alături.

Ne-am bucurat de prezența lor și la seara de film - „Binecuvântată fii, închisoare”. Discuțiile care au urmat, au reînviat multe amintiri din perioada comunistă, pe care ni le-au împărtășit cu drag.

Pe parcursul lunii martie, am participat alături la ei la majoritatea Sfintelor Liturghii, rămânând deseori după slujbă pentru a mai schimba câte un gând.

Spre sfârșitul lunii am semnat contractul de parteneriat cu Căminul de bătrâni „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Copou. S-a pus început bun acestei colaborări prin săvârșirea unui Te-Deum cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, urmând ca pe viitor să ne cunoaștem mai bine și să participăm la diferite activități împreună.

 

(Ionuț Miron – coordonator al subdepartamentului de voluntariat la centrele de bătrâni, ASCOR Iași)