Voluntarii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, pe lângă activitățile sociale pe care le desfășoară în timpului anului universitar, cum ar fi voluntariatul zilnic la Penitenciarul din Iași, voluntariat la centre de copii și la centrele de bătrâni din Bucium și din Copou – Iași, au început demersurile pentru construcția unei case pentru o familie din satul Glodenii Gândului, comuna Țibănești, Județul Iași. Această familie este alcătuită din doi copii, ai căror mamă a murit într-un mod nefericit și al căror tată se află momentan în spital, suferind de semipareză. Copiii locuiesc acum într-o bucătărie de vară care stă să cadă peste ei în orice moment. 

Dorința voluntarilor ASCOR Iași este de a oferi un acoperiș celor doi copii orfani, care au nevoie de sprijin pentru a putea să trăiască o viață decentă, să își continue studiile, să simtă că nu sunt singuri pe lume și că există persoane care țin la ei, de vreme ce părinții nu le mai pot oferi afecțiune și suport.

Proiectul casei a fost realizat gratuit de către domnii arhitecți Iulian Diaconescu și Alexandru Grișco, la recomandarea Părintelui Petrică Lehaci, paroh al bisericii „Sfântul Nectarie” din Iași.

Sâmbătă, 20 iulie 2019, se va sfinți locul unde va fi construită noua casă. Dimineața de la ora 08:30 va avea loc Sfânta Liturghie, în biserica din satul Glodenii Gândului, oficiată de Preasfințitul Antonie, Episcop de Bălți, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, după care se va merge la locul de construcție al casei pentru a fi sfințit. 

Fiind studenți și având buget zero pentru acest proiect, ne bazăm și pe bunăvoința celor care doresc să sprijine, chiar și cu o cărămidă, construirea acestei case. 

Donațiile pot fi făcute în subcontul ASCOR Iași, cu mențiunea: „Donație pentru construirea casei”:
RO61BRDE240SV95235282400 - subcont ASCOR Iași (BRD - sucursala Iași).
Responsabil de campanie este colegul nostru Andrei Mocanu, Coordonator al Departamentului de Asistență Socială al ASCOR Iași (0756 277 365).