După 32 de ani de activitate, membrii ASCOR Iași vor muta sediul asociației într-un spațiu nou, care necesită o renovare serioasă pentru a deveni locul în care se va pune la cale binele prin proiecte pentru mediul studențesc și pentru oamenii din Biserică.

Facultatea de Teologie, locul în care multe generații de ascoreni și-au desfășurat activitatea, va intra în renovare pentru următorii 3-4 ani. În acest context, tinerii din ASCOR Iași au găsit o un spațiu care are mult potențial pentru a deveni un sediu prielnic nevoilor pe care le are asociația și care necesită ample lucrări de renovare și reamenajare.

Spațiul este situat în zona Podu Roș (foto 1-6), Aleea Decebal nr. 7, în incinta punctului termic PT 8 Dimitrie Cantemir și are aproximativ 83 mp (65 mp parter și 18 mp mansardă). Locația este la aproximativ 20 de minute de Mitropolie și va servi ca un loc de organizare a ședințelor pentru cele peste 50 de proiecte și activități ale asociației, care se desfășoară în prezent, și un loc pentru întâlniri în grupuri restrânse, care se organizează în cele 7 departamente ale asociației. Toate aceste activități care fac mult bine și care au mulți beneficiari sunt organizate de membrii ASCOR în regim de voluntariat.

Până în prezent, ASCOR Iași a ridicat patru case pentru oamenii care nici nu visau la o locuință a lor, iar acum a venit timpul să ridice propria lor „casă”.

Lucrările de renovare se ridică la aproximativ 20.000 EURO și constau în: 
* Refacerea instalațiilor de electricitate, sanitare și de încălzire; 
* Repararea acoperișului; 
* Repararea tavanului și a pereților; 
* Refacerea băilor; 
* Gresie și parchet nou; 
* Mobilarea spațiului.

În imaginile de mai jos veți putea găsi și o propunere de renovare a acestui spațiu.

Acest proiect reprezintă o oportunitate de a întări legăturile dintre tineri, după cum ne spune și Antonie de Saint Exupery, autorul Micului Prinț: „Pune-i să clădească un turn împreună și-i vei transforma în frați.” Construim un nou sediu și cu gândul că de acesta se vor folosi generațiile de tineri care vor veni după noi. a declarat Iulian Tomeac, președinte ASCOR Iași.

Dacă doriți să ne sprijiniți în această lucrare, o puteți face: 
1. Donând în contul ASCOR: RO75BRDE240SV08198842400 (Lei); 
2. Donând produse sau servicii necesare lucrării noastre.

Pentru mai multe detalii îl puteți contacta pe Tomeac Iulian, coordonatorul campaniei, la numărul de telefon 0740557508.

Vă mulțumim!