Oaspeți din Finlanda

,,Prietenia consta in a uita ceea ce oferi si a pastra in memorie ceea ce ai primit.” (Alexander Dumas)

În urma întâlnirii dintre tinerii din A.T.O.R. și A.S.C.O.R – Iași și creștinii ortodocși din Helsinki, Finlanda, pr. Patrik de la biserica Sf. Gherman din Alaska, din Helsinki, împreună cu corul parohiei au decis să viziteze România.

Astfel, aseară, 28.06.2016, un grup de 27 de tineri, coordonați de pr. Patrik și de doamna preoteasă Stiina, după ce au vizitat Catedrala Patroarhală și s-au închinat la moaltele Sf. Costantin Brâncoveanu, au ajuns cu bine la Iași, unde au fost cazați la Colegiul ,,Sf. Neculae”. Urmând ca în zilele următoare să viziteze împreună cu tinerii din A.T.O.R. și A.S.C.O.R – Iași , locuri minunate ale Moldovei și Bucovinei.

Vor începe prin a vizita Catedrala Mitropolitană, unde se vor închina la moaștele Sf. Cuv. Parascheva, mergând mai apoi la mănăstirea Sf. Trei Ierarhi și la mănăstirea Golia, unde vor admira orașul din turn. Seara primei zile se v-a încheia cu un concert de muzică bisericească, susținut de ei la biserica Sf. Sava.

A doua zi o vor începe cu Sf. Liturghie la Catedrala Veche Sf. Gheorghe, după care vor porni spre mănăstirea Putna, trecând pe la mănăstirile Cămârzani, Sf. Ioan cel Nou de la Suceava și pe la Cetatea de Scaun a Sucevei. Seara vom poposi la mănăstirea Putna.

Vineri vor participa la Sf. Liturghie la Putna, dupa care obștea mănăstirii îi așteaptă la masă. Plecând de la măvăstirea Putna vor veni la Iași, dar nu înainte de a vizita mănăstirile Sucevița, Moldovița și Homor.

Sămbătă, ultima zi în Iași, vor vizita unele dintre cele mai frumoase locuri din Iași, precum Grădina Botanică, Palatul Culturii și Casa Dosoftei, iar seara, tinerii ascorieni și atorieni le vor pregăti o serată românească cu mâncare, muzică și dans românesc.